Megnevezték a londoni merénylet elkövetőjét

2017. március 24. 08:52

A londoni támadó, Khalid Masood 52 éves volt. A férfi már korábban is követett el bűncselekményt, a titkosszolgálatok ismerték, de nem volt terrorgyanús.

2017. március 24. 08:52

A rendőrség megnevezte a szerdai londoni terrortámadás elkövetőjét. A merényletet Khalid Masood követte el, aki 52 éves volt. A férfi Kent megyében született, majd Birminghamben élt. 

Khalid Masood nem volt ismeretlen a hatóságoknak, korábban is követett már el bűncselekményeket, először 1983-ben, legutóbb pedig 2003-ban vették őrizetbe. Noha a férfi a tikosszolgáltaok látókörében volt, nem vélték terrorgyanúsnak. A rendőrség elmodnása szerint Masood ellen nem folyt semmiféle nyomozás, és semmi sem utalt arra, hogy terrortámadásra készülne.

A támadás után, szerda este 11 óra körül rajtaütés volt Birminghamben, ugyanis itt bérelét az autót is, amellyel a támadó a gyalogosok közé hajtott. A városban öt embert, londonban pedig egy 39 éves nőt vettek őrizetbe.

Már öt halottja van a támadásnak

Csütörtök este meghalt a támadás egyik sérültje. A támadásnak a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt ő az ötödik áldozata.

A Scotland Yard csütörtök esti bejelentése szerint egy 75 éves férfi sérültről van szó, akit a londoni King's College egyetemi kórházban ápoltak. A rendőrség az elhunytat egyelőre nem nevezte meg.  A merénylet két másik civil halálos áldozata egy kétgyermekes, 43 esztendős brit nő, Aysha Frade, illetve egy amerikai turista, Kurt Cochran.

Meghalt egy rendőr is, a 48 éves Keith Palmer, akit a támadó, az 52 éves Khalid Masood a parlament kapujánál megkéselt. Masoodot ezután a parlamentnél járőröző fegyveres rendőri osztag agyonlőtte.

(MTI, Kép: Reuters)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2017. március 24. 12:54
We are NOT afraid *** then live cowardly and die brave - it is the liberal European way anyway please not to intimidate poor peaceful Muslims:)
Akitlosz
2017. március 24. 12:23
"A londoni támadó, Khalid Masood 52 éves volt." És "brit születésű". Nem a születési helyszín határozza meg az újszülött tulajdonságait, hanem a gének, amelyek a szüleitől örökölt.
Jason Bourne
2017. március 24. 11:19
"A merényletet Khalid Masood követte el, aki 52 éves volt. A férfi Kent megyében született, majd Birminghamben élt. " Hülye angolok miért ölköklik egymást?
trespass
2017. március 24. 10:41
Egy apróság elkerülte a figyelmet: " The mother of Westminster terrorist Khalid Masood lives in a farm in the rural village of Trelech, Carmarthenshire with a bordie collie and chickens where runs an online business selling hand-made bags and cushions. Khalid Masood, 52 - born Adrian Elms - unleashed his trail of destruction in Westminster more than a decade after turning his back on his family in the Home Counties."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik