Letelepedési kötvények: megelőzte Rogán törvényjavaslatát egy offshore-cég

2017. március 18. 10:28

Már egy nappal korábban létrehozták a letelepedési kötvényekre specializálódott egyik offshore céget, mint hogy Rogán Antal benyújtotta volna a konstrukciót lehetővé tévő törvényjavaslatát – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Igen jól értesültek voltak a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett, letelepedési kötvényekre specializálódott offshore cég, a Prime Ally Limited alapítói, ugyanis 2012 októberében már egy nappal azelőtt megalapították a céget, hogy a konstrukciót lehetővé tévő törvényjavaslatát egyáltalán benyújtotta volna Rogán Antal – írja a Magyar Nemzet.

A Prime Ally Limited a – már a javaslat benyújtását követően, de annak elfogadása előtt létrehozott – Star Wealth Global Limiteddel és az Ace Deal Investments Limiteddel együtt a végső tulajdonosa a parlament gazdasági bizottságától kötvényforgalmazási engedélyt kapó, kajmán-szigeteki Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) nevű vállalkozásnak. A HSSDF a kínai piacon monopolhelyzetben van a letelepedési kötvények értékesítése terén. Az eddig eladott 4700 letelepedési kötvény 85 százalékát a HSSDF jegyezte le, ezzel nagyjából százmilliárd forintot keresett az offshore hátterű cég.

A Magyar Nemzet megkérdezte a propagandaminiszter sajtóosztályát, hogy miként lehet, hogy valakik már a javaslat benyújtása előtt tudtak a leendő jogszabályi lehetőségről, de egyelőre nem kaptak választ.

 

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109944