Hajrá, Magyarország!

2017. március 17. 19:55

Ungár Péter
Demokrata

Aki az észak atlanti szövetségi rendszert becsmérli, aki az orosz veszélyt relativizálja, az árt Magyarországnak. Szentesi Zöldi, a magyar jobboldali értelmiség jelentős részével egyetemben, ezt teszi.

A Szentesi Zöldi és a többi társutas által folytatott hazug diskurzus ráadásul relativizáló és teljesen ellentétes a magyar nemzeti érdekkel. Olyanokat írni, hogy »Jeszenszky Géza imádott nyugati világa előbb birtokba vett bennünket« nem igaz. Magyarország népszavazott arról, hogy csatlakozzon-e az EU-hoz és a NATO-hoz. Mindkét csatlakozást támogatta a jelenlegi kormánypárt is. Akik birtokba vettek minket az a Szovjetunió volt, amelyik megszállta Magyarországot. Aki birtokba vett még területeket az a jelenlegi Oroszország, amely megszállta egy szomszédos országunkat, Ukrajnát. Természetesen kell az EU-t kritizálni, van is miért, hiszen a kormánypárt pártcsaládja vezeti. Lehet a NATO-t is kritizálni, például azért, mert nem volt elégséges a fellépés a Krími agresszió ellen. De elhazudni azt, hogy ezekbe a szövetségekbe a népszuverenitás alapján léptünk felháborító.

Ezek után Szentesi Zöldi az Antall-kormány teljesítményét becsmérli. A szerző több retorikai kérdést is intéz Jeszenszkyhez, például azt hogy: »Miért építették le villámgyorsan meglévő orosz diplomáciai és gazdasági kapcsolatainkat?« Az kérdés önmagában is kivetni valót hagy maga után, hiszen valahogy nem veszi figyelembe, hogy az itt állomásozó szovjet csapatok éppen abban az időben vonultak ki Magyarországról és a Szovjetunió éppen bomlott szét. Az orosz diplomáciai és gazdasági kapcsolatok, amelyeket a vád szerint az Antall kormány »leépített« a megszálló vörös hadsereg diktátumaiból, a KGST gazdasági gyarmatosításából és a teljes politikai kontrollból álltak. Ezeknek a kapcsolatoknak a leépítése az, amelyet rendszerváltásnak nevezünk, és amely elhozta Magyarországra a függetlenséget.

Magyarország jelenleg az észak-atlanti katonai szövetség tagja. Magyarország határait az Egyesült Államok adódollárjai biztosítják. Ez váltotta fel az orosz katonai jelenlétet, ami ötven év alatt tengernyi szenvedést okozott hazánknak. Aki az észak atlanti szövetségi rendszert becsmérli, aki az orosz veszélyt relativizálja, az árt Magyarországnak. Szentesi Zöldi, a magyar jobboldali értelmiség jelentős részével egyetemben, ezt teszi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109936