Ezúttal Kínának szólt be Trump

2017. március 17. 18:28

Az amerikai elnök a Twitteren bírálta Kínát, amiért szerinte az nem tesz eleget Észak-Koreával szemben.

2017. március 17. 18:28

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben  bírálta Kínát, amiért szerinte nem gyakorolt kellő nyomást Észak-Koreára. Az elnök pénteken délelőtt tette közzé álláspontját, mielőtt Angela Merkel német kancellárt fogadta a Fehér Házban. 

Trump leszögezte: Kína „keveset tett, hogy segítsen” az észak-koreai politika megváltoztatása érdekében. „Észak-Korea  rendkívül  rosszul viselkedik. Évek óta játszadozik  az Egyesült Államokkal. Kína keveset tett azért, hogy segítsen!” – írta felkiáltójeles bejegyzésében Trump elnök.

 

 

A Twitter-üzenetet Donald Trump akkor tette közzé, amikor az ázsiai körúton lévő Rex Tillerson külügyminiszter a dél-koreai fővárosban, Szöulban bejelentette, hogy az Egyesült Államok elképzelhetőnek tart még egy megelőző katonai csapást is Észak-Korea ellen, és visszautasít minden tárgyalást Phenjannal mindaddig, amíg nem hagy fel fegyverkezési programjával.

Hadd legyek világos: a stratégia megfontolásokból tanúsított türelem politikája véget ért. Új típusú diplomáciai, biztonságpolitikai és gazdasági intézkedések lehetőségeit kutatjuk” – fogalmazott az amerikai diplomácia vezetője, aki mindazonáltal leszögezte, hogy Washington nem akar katonai konfliktust. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. március 18. 08:34
Jo nagy tulok:) Orbantol azert meg van mit tanulnia
edvind johnsson
2017. március 17. 21:28
Kire gondolsz, ha szabad érdeklődnöm?
Csigorin
2017. március 17. 21:18
A kampanyban meg azt mondta hogy hajlando volna talalkozni Korea vezetojevel...
bruticsello
2017. március 17. 19:59
Jó lenne, ha egyszer Mo.-nak is beszólna, amely régóta a legcsúnyább pörsenés Európa szép testén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik