Fekete-Győr András tisztázza, mennyibe kerül egy liter tej

2017. március 16. 11:40

How much is the Milch? A köztévét és az Echo TV-t is megjárta Fekete-Győr András bénázása a tejárral, a Mandiner ezért ismét rákérdezett nála, mennyi is egy liter tej. A Momentum elnöke elárulta: inkább kefírt eszik müzlivel.

„Szoktam vásárolni, csak tejet nem nagyon iszom. A barátnőm mondjuk iszik, ezért vennem kell... Hát, nem tudom rávágni, szóval ez már mindent elmond gondolom. Százhúsz forint körül? Százhúsz-száznyolcvan, valami ilyesmi...” Ezt válaszolta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Mandinernek adott interjújában arra a kérdésre, miszerint tudja-e, mennyibe kerül egy liter tej. Ez a válasz a köztévének, valamint az Echo TV-ben Mráz Ágoston Sámuelnek annyira megtetszett, hogy külön foglalkoztak is vele.

A Momentum március 15-i rendezvényén így hát ismét feltettük a kérdést.

„Ugyanúgy azt mondom, hogy... most nem azt, hogy 120, de hogy 180 körül van, az biztos. Lehet UHT-tejet venni 170-180 forint körül. Persze lehet 400 forintért is venni biotejeket, de azt meg a felső-középosztály szokott” – mondta a Mandinernek Fekete-Győr András. Hozzátette: autóban még nehezebb a kérdés, hiszen használt Suzukit kapni már félmillióért, egy Porschéért pedig legalább harmincmilliót kell kicsengetni. Szerinte a tej ára kicsit hasonlít ehhez, de mint mondta, interjúnk óta sem vásárolt tejet, ő ugyanis sokkal inkább híve a kefírnek, amit müzlivel szeret elfogyasztani. 

Felhoztuk a Momentum elnökének a Nézőpont Intézetet vezető Mráz Ágoston Sámuel Echo TV-ben elhangzott jótanácsát is, miszerint egy politikusnak illik tudnia, mennyibe kerül egy vonatjegy, egy villamosjegy és egy liter tej. Fekete-Győr erre nem nagyon kívánt reagálni, azon túl, hogy Mráz szerinte bizonyára képben van az árakkal.

*

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109879