TV2: A Momentum gyáva

2017. március 13. 01:37

Erős értékítélet hangzott el a Tények hírműsor tudósításában.

A Momentum Mozgalom országjárásának szolnoki állomásáról számolt be a TV2. A Tények adása az eseményekről azzal a kijelentéssel kezdődött, hogy „A Momentum gyáva”. 

A műsorban „új SZDSZ-nek” nevezték a Momentumot, ami az adás szerint „egyébként sem gondol sokat a vidékiekről”. A mozgalom alelnökét, Soproni Tamást az EchoTV-s interjújában elhangzott káromkodásáról akarták kérdezni, valamint arról, hogy miből finanszírozták a Nolimpia kampányt és a szolnoki útjukat. A TV2 szerint azért nem engedték őket forgatni, mert csak az azonos véleményű médiumokat fogadja a mozgalom.

A hvg.hu számolt be a Momentum válaszáról. A nyilatkozat szerint két programja volt Szolnokon a frissen megalakult pártnak. Az aktivistáknak szóló esemény zárt volt, ezen 50-60 ember vett részt. A lakossági fórumon 300-an jelentek meg. Közlésük szerint ez a „propagandamédium” kivételével sajtónyilvános volt. Azért nem engedték be a TV2 munkatársait, hogy ők „ne tudják listázni” a szimpatizánsaikat, akiket egyébként engedtek volna forgatni, de „a szolnokiak nem voltak rájuk kíváncsiak” – nyilatkozta a párt.

A Momentum a TV2-ről azt mondta, hogy „rákosista filmhíradókat idéző propagandagép”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109764