Trump és a Watergate-ügy

2017. március 12. 15:32

Avar János
Vasárnapi Hírek

Görög drámába illő módon, Trump maga hozta szóba a Watergate-botrányt, amelyet csak vérmesebb publicisták mertek eddig említeni az „orosz kapcsolatról” írva.

„Görög drámába illő módon, Trump maga hozta szóba a Watergate-botrányt, amelyet csak vérmesebb publicisták mertek eddig említeni az »orosz kapcsolatról« írva. Utóvégre a hetvenes évek lehallgatási botránya vezetett az amerikai történelem eddigi egyetlen elnöklemondásához. A Nixon bukását leleplező riporterpáros könyvéből született az első, »Az elnök emberei« című film.

Az eredetinek pedig a gyerekversike tojásszerű mesefigurája adott ihletet, amelyet – miután a magasról lezuhant – a király összes embere sem tudott még egyszer összerakni. Ahogyan egykor Nixont, most utódát is e veszély fenyegeti. Mivelhogy neki is szinte mindegyik kulcsembere gyanúba keveredett, egyelőre a saját hazudozásával.

De hiszen a Watergate-botrányt is a csúcsszintű eltussolási próbálkozások tették igazán elnökbuktatóvá. Trump bízvást mondhatta volna a kezdet kezdetén, hogy emberei magától értetődően kerültek kapcsolatba orosz diplomatákkal/kémekkel, készülvén a kormányzásra.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109755