Hibás

Tarlós: Elhibázott beruházás volt a 4-es metróé

2017. március 6. 12:50

Elhibázott beruházás a 4-es metróé, tele rossz szerződésekkel – mondta Tarlós István az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésén. A főpolgármester ugyanakkor leszögezte: az OLAF-jelentésében szereplő vitatott közbeszerzéseket, szerződéseket 2006-os választások előtt kötötték.

Elhibázott beruházásnak nevezte Tarlós István főpolgármester a 4-es metró beruházást, amely hibás, kedvezőtlen szerződésekre épült.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésén, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) beruházásról készült elmarasztaló jelentéséről szóló meghallgatásán a főpolgármester kiemelte: a tartalmilag kedvezőtlen szerződések miatt korábban a BKV és a számvevőszék is tett feljelentéseket. A beruházásnak négy vagy öt módosítása volt, ezekben szabott határidők közül egyet sem tartottak be.

 Az OLAF-jelentésben szereplő valamennyi, az unió által különösen kifogásolt nagy közbeszerzési szerződést a 2006-os választások előtt bonyolították, a 36 legsúlyosabb OLAF-észrevétel esik erre az időszakra – mondta. A jelentésben a 2010 utáni időszakról egy észrevétel van, pedig 2015-ig vizsgálták az eseményeket – hangsúlyozta.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109572