Miről mondanak le a képviselők?

2017. március 6. 19:52

Sorra mondanak le a képviselők a Mandinernek, de nem mandátumukról vagy mentelmi jogukról, hanem húsról, haragról és alkoholról. Mindezt a nagyböjt miatt. Persze van olyan is, aki a lemondásról mond le, mint az LMP-s Sallai Róbert Benedek. De vajon mit eszik Fodor Gábor és Kósa Lajos a következő hetekben?

Idén március 1-jén kezdődött a nagyböjt, a húsvét előtti megtisztulás ideje. Az Azonnali kérdések perce eheti részében ezért arra voltunk kíváncsiak, vajon miről mondanak le az országgyűlési képviselők: mentelmi jogukról? Húsról? Italról? Böjtölnek-e egyáltalán?

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Mandinernek nyilatkozva arról beszélt, a vasárnapi misén a paptól hallottakat követve a felesleges idegeskedést szeretné a következő időszakban háttérbe szorítani, párttársa, Schmuck Erzsébet pedig a kormány bírálatát tekerné alacsonyabb hangerőre a húsvét előtti hetekben. A fideszes Turi-Kovács Béla szerint nincs túl sok dolog, amiről le lehetne mondani, leginkább talán a húsról, de arról sem teljesen. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője idén az alkoholra mond nemet, még ha a vasárnapi ebédek, vendégségek miatt nehezére is esik.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a zöldségek arányát növeli étrendében, Fodor Gábornak azonban erre már nincs szüksége, elmondása szerint amennyi gyümölcsöt és gyümölcslevet bevisz a szervezetébe, az eddig is egészséges, sőt már-már böjtszerű volt. A Mandiner kérdésére, miszerint munkája során miről mondana le, a liberális politikus azt mondta, a rengeteg felesleges körről, amire ellenzékiként a szinte kétharmados Fidesz-többséggel rendelkező parlamentben kényszerül.

A Szolidaritást képviselő Kónya Péter egyáltalán nem böjtöl, ahogyan a református LMP-s Sallai Róbert Benedek sem, aki a böjtöt ebben a negyven napban leginkább az ebéd és a vacsora között tudja elképzelni. Szintén református vallására hivatkozott lapunknak a jobbikos Hegedűs Lorántné is, aki arra hívta fel figyelmünket, hogy a böjt nem külsőség, hanem belső lelki megtisztulás. A szocialista Tóth Bertalan a haragról mondana le, bár nem tartja valószínűnek, látva a következő hetek napirendjét.

A kérdést feltettük Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének is, aki bár eleresztett felénk egy mosolyt az apolitikus kérdés miatt, hozzátette: nem kíván nyilatkozni.

Most pedig valljon színt ön. Tartja a böjtöt?
Igen
Nem
Református vagyok
 
QuizMaker
 
 
 
 
 
 
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109587