Ötkarikás varázsszavak

2017. február 24. 10:29

Az, hogy ennyire bukóra állunk össztársadalmilag szövegértésből, arra utal, hogy alaposan megfertőzött bennünket a politika és a média vészesen leegyszerűsítő, szekértáboros gondolkodásmódja.

2017. február 24. 10:29
Gégény István
SzemLélek

„Az, hogy ennyire bukóra állunk össztársadalmilag szövegértésből, arra utal, hogy alaposan megfertőzött bennünket a politika és a média vészesen leegyszerűsítő, szekértáboros gondolkodásmódja. Aki nem áll szorosan mellettem, ellenség, aki kifejezné a véleményét, hazaáruló és így tovább. Ezekben a napokban különösen sokat jár az eszemben, fülemben az a dal, amit talán jobb lenne minél gyakrabban hallgatnunk, az üzenetét ízlelgetnünk, hogy valamiképp immunissá tudjuk tenni magunkat a ránk zúduló, széthúzásra hívó kommunikációtól. Ahhoz, hogy majd egyszer alkalmasak legyünk néplélekileg is egy olimpia - amely az összetartozás ünnepe - megrendezésére, bőven akad még tennivalónk, mindannyiunknak.

Őszinteség, nyitottság, elnézést kérek - igazi varázsszavak ezek. Minél többször mondjuk ki, annál nagyobb az esély rá, hogy megértjük egymást, s megtanuljuk elfogadni, hogy mások másként látnak dolgokat. Ennek a sportnak az elkezdéséhez se 2024-ig, se 2028-ig nem kell várni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. február 24. 17:07
Minek ez a tragédiázás?! Nem Magyarország az egyetlen, nem is az első, ahol megbukott egy olimpiai pályázat - de itt különösen alattomos módon, és árulásokkal körítve történt. Ennyi.
Starlord
2017. február 24. 13:54
Nézzük a tényeket, ha én nem akarok olimpiát mert szerintem túl drága lenne, akkor nem sajnálkoznom hanem örülnöm kéne ha visszavonják a pályázatot, hiszen akkor nem megy el plusz még 5 milliárd népszavazásra is. De akkor miért fáj annyira a momentumnak, hogy visszavonják a pályázatot? Hát azért kérlek, mert mint mondta is, országos listát akarnak állítani, mert akkor pártfinanszírozás címén 750 millió kapnának az állam kasszából... Vagyis, a népszavazási kampányt egy új párt finanszírozására és megszervezésére használta volna fel a momentum... Azért nem hülyegyerekek ezek sem...
Google
2017. február 24. 13:44
Sajnálom, bocsáss meg, köszönöm és a szeretlek - ez lenne a 4 varázsige a dal szerint. Ehhez képest mit olvasunk itt a fórumokon: birka, seggnyaló, geci, patkány és társaik. Micsoda különbség abban, hogy honnan kellene hova jutni!
gergely88
2017. február 24. 12:50
Mondjuk Gégény szerint kb. mindenki bukóra áll szövegértésből, aki nem ugyanazt gondolja, mint ő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik