Az a politikai győzelem nem igazi, ami az ország másik felének fáj

2017. február 23. 20:39

Ma Magyarországon a többség is csupán akkor szerezhet magának akaratot a Fidesz döntéseivel szemben, ha elpattan a húr, mint Schmidt Pálnál, a netadónál, a vasárnapi boltzárnál, vagy most az olimpiánál.

2017. február 23. 20:39
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

A vitákat lefolytathattuk volna az elmúlt években, a többség véleményét meg lehetett volna hallgatni, egy népszavazást korábban is ki lehetett volna írni, de a kormánypárt addig feszegette a politikai kommunikációs húrt, addig blokkolta az elmúlt években sorra a népszavazási kezdeményezéseket, ameddig el nem szakadt a cérna, és össze nem jött brutális mennyiségű, 266 ezer aláírás. Mert ma Magyarországon a többség is csupán akkor szerezhet magának akaratot a Fidesz döntéseivel szemben, ha elpattan a húr, mint Schmidt Pálnál, mint a netadónál, a vasárnapi boltzárnál, vagy most az olimpiánál. És ez az igazi probléma. A demokrácia hiánya, a többségi vélemények elnyomása, és egy olyan politikai környezet kialakítása, ahol a többségi véleménynek totálisan kell legyőznie a kisebbségit, hogy igazat adjunk neki.

Valójában az álom sose volt közös, a nemzet egysége csak hazudva volt a témában. A hazaárulózás pedig arra kellett, hogy ez el legyen fedve.

Csak egy dologban reménykedhetünk, hogy most mindannyian megértjük, mennyire fájó a másiknak az, ha totálisan legyőzik őt, és akkor talán legközelebb eljön az a pillanat, hogy a mi győzelmünk nektek már nem fog fájni, és fordítva: a ti győzelmetek sem fog nekünk fájni.

Akkor pedig jöhet a közös álom, a nemzeti egység, és nem lesz többé hazaárulózás.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eisenberger Benjámin
2017. február 25. 00:10
https://www.peticiok.com/nomaccabi2019 "Tiltakozunk a 2019-es Maccabi Games Budapesten való megrendezése ellen! Követeljük, hogy a Magyar Kormány vonja vissza az eseményre beígért 2,1 Milliárd forintos támogatást és fordítsa az összeget szociális, kulturális célokra! Álláspontunk szerint a Maccabi Games, amely közkeletű nevén a zsidók európai olimpiája, súlyosan kirekesztő, fajgyűlölő rendezvény. Ellentétes az olimpiai eszmével, mert származási alapon különbözteti meg az embereket, csak zsidó sportolók részvételét teszi lehetővé. Álláspontunk szerint a Maccabi Games nemzetbiztonsági kockázatot jelent, 2019. július 29 és augusztus 7 között a magyar fővárosba vonzhat szélsőséges terroristákat, öngyilkos merénylőket. A rendezvény biztonságának megteremtése újabb súlyos, milliárdos kiadást jelentene a magyar államnak. Magától értetődő, ha egy nemzet kulturális- és sporteseményeket szervez külföldre szakadt leszármazottainak, rokonainak. Javasoljuk, hogy a 2019-es Maccabi Gamesnek Magyarország helyett Izrael adjon otthont."
madarasi.abel
2017. február 24. 21:46
ha volt is egység e témában, régen volt, és kurva törékeny. Nem azok a hibásak, akik felhívták erre a figyelmet, hanem akik nem gondozták azt, pedig minden eszközük megvolt rá. szép virág volt, de nem öntöztük: elszáradt. Nem a kertész hibája, hogy le kellett vágni.
MZ/X
2017. február 24. 09:14
nemzeti egység?????? Jámbor barom! Na, kik váltottak véleményt és álltak be a momo mögé egy pillanat alatt egy perces hírért és haszonszerzésért???
tevevanegypupu
2017. február 24. 07:49
Egyébként elpattant az és sokkal de sokkal jobban Gyurcsánynál is, csak maguk bizalmat szavaztak neki..a hzugságnak, a tehetségtelenségnek, az aljasságnak..ahogy most is teszik. Liberálisok kéz a kézben a kommunistákkal, a mszzmp utódpártjával..Nem mondanám, hogy az ávh-sokkal, mert abban a liberálisok is részt vettek..közös szervezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik