Budapesti NOlimpiai Játékok

2017. február 21. 07:19

A momentumosok egy darabig még fürdőznek a destruktív sikerben, de egy éven át a népszavazási kampány támasztéka nélkül bajosan tudnak kitartani, a parlamenti küszöböt megugrani.

2017. február 21. 07:19
Csontos János
Magyar Idők

„A legszebb verzió számukra az volna, ha egy Limában elnyert rendezést zúzhatnának szét utólag a népfelségre hivatkozva. A kormányoldal ezt a forgatókönyvet egyszerűen nem kockáztathatja meg. Félő, hogy miközben jó eséllyel elbukják a konkrét olimpiai (ür)ügyet, még fel is hozzák a semmiből a nyakukra a cinikus kihívókat. Az olimpiát szintén megszavazó Karácsony Gergely figyelmes hiénaként már be is jelentkezett a pályázat visszavonásának motorjául: ő talán már azokra az időkre készül, amikor a ballaszttá vált, kéretlen konkurenciaként jelentkező Momentumot kell majd kiszorítani és leszalámizni.

Túl gyors kifutás esetén az MSZP és a DK vélhető érdekegyezésével ez valószínűleg meg is történik. A momentumosok egy darabig még fürdőznek a destruktív sikerben, de egy éven át a népszavazási kampány támasztéka nélkül bajosan tudnak kitartani, a parlamenti küszöböt megugrani. Ezért akarnak megannyi helyi népszavazási kampányt a vidéki városokban is. Ha ezt átlátják a választópolgárok, az történhet majd 2018-ban is, mint 2010-ben és 2014-ben – de mellékesen száz évre elvész az olimpiai rendezés lehetősége.

Ezek a pártok és aktorok sehol nem lesznek már, de értetlen utódaink még mindig emlegetik őket: nekik köszönhetjük a Budapesti NOlimpiai Játékokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipper Péter
2017. február 21. 15:58
Csontos, te pár éve 2 milliárd forintot kaptál egy új lapra Orbántól. Az meg becsődölt. A lap, bár Orbán is befog. Na arról miért nem írsz??? Hol a pénz, tíz hónap alatt nem lehetett annyit elkölteni, még a balatoni villád sem kerülhetett annyiba.
bornemiszabela
2017. február 21. 13:07
Janikám, te ne pazáld az irónt... rábasztatok. ennyi.
1istvan
2017. február 21. 10:00
a teljes cikk a jó.
csuka
2017. február 21. 09:59
Maffia játékok FIDESZ-es vízum mutyi: „Engem Szijjártó úr keresett meg, hogy kiszerveznék a vízumkiadást, hogy ne a követségen döntsék el, ki kaphat. Ez egy negyvenablakos központ lett, 15 eurót kerestünk vízumonként. Ez az orosz kereskedőház része lett volna.” http://alfahir.hu/2017/02/20/vizumgyar_moszkva_tarsoly_csaba_szijjarto_peter_kulugyminiszterium --- FIDESZ-es ingatlan maffia: http://alfahir.hu/2017/02/21/budapest_budai_var_zsidai_zoltan_roy_jamie_oliver_ingatlanmutyi http://alfahir.hu/2017/02/21/fidesz_ferencvaros_berlakas_budapest --- FIDESZ-es bróker-föld maffia: http://alfahir.hu/2017/02/21/meszaros_lorinc_buzakalasz_66_felcsut_kft_hidashati_mezogazdasagi_zrt_opimus_group_nyrt --- FIDESZ-es hazaáruló maffia: http://alfahir.hu/2017/02/21/letelepedesi_kotveny_sz_program_ltd_allamadossag_kezelo_kozpont_fidesz_korrupcio --- FIDESZ maffia humor: „MI MINDIG A NÉPSZAVAZÁSOK PÁRTJÁN ÁLLUNK" - KÓSA LAJOS http://alfahir.hu/2017/02/20/kosa_lajos_fidesz_olimpia_budapest_nepszavazas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik