„Látják, mi történt Svédországban, ki hitte volna?”

2017. február 20. 19:41

Donald Trump kis félreértésbe keveredett a svéd külügyminisztériummal, miután szombaton egy svédországi terrorcselekményre utalt – ami valójában nem történt meg. Az Euronews tudósítása.

2017. február 20. 19:41

Látják mi történt múlt éjjel Svédországban! Ki hitte volna? – kiáltott fel Donald Trump amerikai elnök egy szombat esti, floridai rendezvényen az elmúlt időszak európai merényleteit felidézve. A svéd külügyminisztérium magyarázatot várt, a Twittert pedig elözönlötték a gúnyos #JeSuisSweden feliratok.

Trump a Fox News-ra, szóvivője a folyamatosan emelkedő svéd bűnügyi statisztikákra hivatkozott, ám mindkét magyarázat vakvágánynak bizonyult, így egyelőre maradt a félreértés.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. február 21. 12:16
Az a véletlen, hogy éppen aznap éjjel nem volt.
áfonya
2017. február 21. 11:34
Európát polgárháború fenyegeti. Most érkeznek a profik, a terrorizmust szervező és magas szinten irányító tisztek Európába, elkeveredve a migránsok tömegében – mondta a Demokratának Földi László. Ezek a profik új, azaz magasabb szintre emelhetik az európaiak ellen indított háborút. Vajon mit tesz és mit tehet ez ellen Európa Donald Trump beiktatása és a máltai csúcs után. Erről beszélgettünk az Információs Hivatal volt műveleti igazgatójával. – Belgium hemzseg tőlük, mondja a terrorista fenyegetéseket elemző belga testület jelentése… – Nemcsak Belgium, de Németország, Franciaország, Nagy Britannia, a Bene­lux államok és Svédország is. Ez nem az elmúlt másfél év, hanem az elmúlt hatvan év eredménye. Három csoportba osztom az európai országokat. Az elsőben a volt gyarmattartó államok vannak, az ő közvéleményük elfogadta az úgynevezett párhuzamos társadalmak létét, amit náluk leginkább a no-go zónák élete mutat. Ezekben az országokban csak arra figyelt az állam, hogy a no-go zónákon belül maradjon minden, amit az eltérő kultúrák nemkívánatos jelenségeinek tekinthetünk. Sokáig így is volt. Csakhogy az ISIS létrejöttével olyan ideológiai impulzusokat kapott a no-go zónákban élő népesség, hogy elkezdett kifelé terjeszkedni. És ma már nemcsak a frissen Európába érkező hitszónokok buzdítják erre a terjeszkedésre, de az ISIS profi katonatisztjei is. http://demokrata.hu/hir/belfold/europat-polgarhaboru-fenyegeti
Timur Link
2017. február 21. 11:22
A svéd rendőr szerint emelkedett a bűncselekmények száma, de a hivatalos statisztikák szerint nem! Ez kissé emlékeztet arra a magyar gyakorlatra, amikor 20 éve lopást jelentettem, de nem jegyzőkönyvezték és így a bűncselekmény nem is történt meg! Statisztikailag!
kiss.istvan770
2017. február 21. 08:41
Ez is csak egy műbalhé. Valóban félremagyarázható, amit mondott. (. Pl.: Tegnap az MSZP még támogatta a Budapesti olimpiát, mára politikai haszonszerzésért az ellenzők oldalára állt.) A mainstream média, pedig minden alkalmat megragad. Az ellenséges, neoliberális környezetben bármit mond, garantáltan belekötnek, ezen csak a „legjobb védekezés a támadás” módszerrel segíthet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik