Mi mindig a népszavazások pártján vagyunk

2017. február 20. 18:07

Kérdés egy felelősen gondolkodó ember számára, hogy szabad-e további milliókat költeni egy nagy valószínűséggel nem megvalósuló rendezvényre. Interjú.

2017. február 20. 18:07
Kósa Lajos
24.hu

Lesz népszavazás?

Nézze! A népszavazás elrendeléséről a Fővárosi Közgyűlés dönt, és a Fővárosi Választási Bizottság írja ki. Vagyis arra a kérdésre, hogy egy teljesen más autoritás, az ügy ura elrendeli-e a népszavazást, már ha egyáltalán lesz elég érvényes aláírás, nem tudok válaszolni.

A Fidesz akar népszavazást?

Mi mindig a népszavazások pártján vagyunk.

Vagyis arra fogják biztatni Tarlóst, hogy ne húzza ki a szőnyeget a népszavazás alól, és ne vonja vissza a pályázatot?

Ez rossz megközelítés. Én most csak arra válaszoltam, hogy úgy általában a népszavazások pártján vagyunk-e.

Konkrétan olimpiaügyben akar népszavazást a Fidesz?

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke vasárnap azt mondta, hogy egyesek politikai tőkét akartak kovácsolni a népszavazási aláírásgyűjtéssel, ami által a budapesti olimpiarendezés esélyes jelentősen csökkent. Ez a tény. És innentől az a kérdés egy felelősen gondolkodó ember számára, hogy szabad-e további milliókat költeni egy nagy valószínűséggel nem megvalósuló rendezvényre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. február 21. 10:43
A sok népszavazásból már elegünk van, ezért inkább a nemzeti konzultációt részesítjük előnyben. A helyi népszavazásokat kiterjesztjük az egész országra, nehogy azt gondolja egy település lakossága, hogy amit ők gondolnak, az csak rájuk tartozik.
akohazi
2017. február 21. 09:53
A Fidesz hívői számára, nem tudom elképzelni, hogyan lehet nem bizonyíték az korrupcióra az ahogyan Simicska járt a közpénzes pályázatok elnyerésével. Amíg haver volt, addig dőlt hozzá a pénz, majd miután gecizett a csapok bezárultak, más sikeres emberek kerültek színre (Mészáros, Tiborcz). Simicska szerintem nem lehet se nem jobb, se nem rosszabb szakember (a maga területén), mint a gecizés előtt, mégis erőteljesen megváltozott a pályázási sikeressége. Azaz a miniszterelnökhöz fűződő viszonya határozta meg sikerességét. EZ MI HA NEM KORRUPCIÓ???
akohazi
2017. február 21. 09:53
Addig itt senki ne rendezzen olimpiát, amíg az intézményesített közbeszerzési rendszerben a számítástechnikai ezsközök jó kétszeresébe kerülnek, mintha bemennék a legközelebbi számítástechnikai boltba. Az is egy intézményesített korrpció, hogy a kijelölt cégek extra profitot tehetnek zsebre, mikor a közbeszerzési játéknak éppen az árak leszorítása lenne a célja. Állami fenntartású cégek számítástechnikai eszközöket csak intézményesített közbeszerzés útján szerezhetnek be...
belga
2017. február 21. 09:10
"És innentől az a kérdés egy felelősen gondolkodó ember számára, hogy szabad-e további milliókat költeni egy nagy valószínűséggel nem megvalósuló rendezvényre.” Azta!!! Mi lenne, ha ezt az újonnan jött felelősséget azzal (is) alátámasztanék, hogy pl ezt a Nemzeti Konzultáció című, csöppet sem kreatív, totál értelmetlen nem is tudom minek nevezzemet abbahagynák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik