Impraktikus dolgaink

2017. február 20. 08:43

Nincs új a nap alatt, van, ami nem változik sohasem. Ilyen örök, soha el nem múló létező a NEM szektája. Ők sok-sok csatát meg tudnak nyerni, de hál’ istennek háborút soha nem nyernek.

2017. február 20. 08:43
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Nincs új a nap alatt, van, ami nem változik sohasem. Ilyen örök, soha el nem múló létező a NEM szektája.

Ők sok-sok csatát meg tudnak nyerni, de hál’ istennek háborút soha nem nyernek, mert akkor még mindig a tűz körül ugrálnánk, hajunkban egy lábszárcsonttal. Vagy inkább még ott sem. (...)

»Impraktikus« – ó, hát persze! Már maga a szó annyira jellemző! És mi sem természetesebb, mint a »költséges« építkezés vádja, épp csak azt nem írta le a jó Ignotus (Németh László lenácizója!), hogy mennyi lélegeztetőkészüléket lehetett volna vásárolni az Országház felépítése helyett. De mi mást is írhatna az az Ignotus, akinek apja Veigelsberg Leó, a Pester Lloyd főszerkesztője és kolumnistája? És bizony, kár lenne tagadni, végül 19 év alatt, 37 183 943 koronából épült fel az Országház, és ebből a pénzből akkoriban minden sarokra építhettünk volna egy kórházat, vagy felépíthettünk volna Ignotusoknak tetsző, praktikus kis lakótelepeket, rogyásig.

A nemzet mégis Országházat épített. Illetve hogy is? Az Országgyűlés szűk többsége döntött csak a megépítés mellett, az istenadta népet meg sem kérdezték, az istenadta népre akkor került sor, amikor megérkeztek az alföldi kubikusok meg a székelyföldi ácsok, és felhúzták a csodát. Amit a mai napig mutogatunk, amiért eljönnek hozzánk messze földről is, amit a világ legszebb épületei között tartanak számon. Pedig Ignotus is megmondta: »impraktikus«…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. február 20. 22:45
Magam és a nép nevében szeretnék elnézést kérni Bayer Zsolttól azért, hogy néha belepiszkítunk az álmaiba. Igyekszünk jobbak, szófogadóbbak lenni. Csókolom...
Aerion
2017. február 20. 18:13
Ez, amit most tapasztalunk a neoszadesznácik reneszánszaként, meglehetősen rövid életű szar a WC-ben. A világon semmi hozzáadott értékhozadéka nincs, tagadás, nemzeteszményellenesség, semmit sem kínál, ami kézzelfogható, és azt sem, ami nem. Értéknélküli, üres, és szennyes, és büdös. Nagyon jellemző, hogy olyasmit ünnepelnek sikerként, amin sírni kéne, eszménytelenség, sötétség egy olyan nemzettel összefüggésben, ami úgy várja a sikert, mint a téli napom után a napfényt várja az ember. A semmit adnátok, azaz a lopást cserébe a valamiért. De eljön a nap, amikor fizetni kell minden bűnért, és meg is fogtok fizetni, valamennyien.
Rideg Planeta
2017. február 20. 16:03
Ezek a momentumosok azok akik a magyar foci csapat EB sikereinél is csak nyafogtak, hogy ez is Orbánnak hozz népszerűséget, jaj de kár hogy a magyar csapat sikeres... És ezek akarnak kormányozni
dakotasámán
2017. február 20. 15:41
"Nincs új a nap alatt, van, ami nem változik sohasem. Ilyen örök, soha el nem múló létező a NEM szektája." Mondja ezt egy fanatikus gyűlölethitű, a gyűlölet szekta tagja. hát bazmeg zsoca, ez van. fáj mi, hogy összejött 266 ezer aláírás. van némi remény a jövőre nézve, nem mindenki agyhalott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik