Az USA mélyíteni akarja kapcsolatát az EU-val

2017. február 20. 12:41

A Brüsszelben tárgyaló Mike Pence amerikai alelnök szerint a Trump-kormány keresi a lehetőséget arra, hogy elmélyítse az Egyesült Államok és az EU kapcsolatát. Pence a Donald Tuskkal folytatott megbeszélést követően leszögezte: az USA továbbra is elkötelezett a béke és a jólét előmozdítására a szabadságon, a demokrácián és a jogállamiságon keresztül, valamint támogatja az egységes Európa eszméjét.

2017. február 20. 12:41

A Donald Trump vezette új kormányzat keresi a módját, hogy miként mélyíthető el a kapcsolat az Egyesült Államok és az Európai Unió között – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel. Pence elsőként Federica Mogherinivel, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével tárgyalt az Egyesült Államok brüsszeli nagykövetségén.

Szakértők szerint az idézett kijelentés az uniós vezetők megnyugtatására szolgálhatott, akiket aggodalommal tölt el az EU-val szembeni amerikai álláspont megváltozása.

A találkozó helyszínén tüntetők gyülekeztek, akik Trumpot bírálták a nőkkel, a melegekkel és a klímaváltozással kapcsolatos megnyilvánulásai miatt.

Trump elkötelezett

Donald Trump amerikai elnök határozottan elkötelezett az Európai Unióval folytatott partneri viszony mellett – mondta Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel. „Enyém a kiváltság, hogy Trump elnök nevében az Egyesült Államok határozott elkötelezettségét fejezzem ki az Európai Unióval történő együttműködés és partnerség folytatása mellett” – mondta Pence, miután megbeszélést folytatott Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével.

A nézetkülönbségek dacára kontinenseink közös örökséggel és értékekkel, mindenekelőtt pedig egy közös céllal rendelkeznek, amely a béke és a jólét előmozdítása a szabadságon, a demokrácián és a jogállamiságon keresztül. E célok iránt továbbra is elkötelezettek maradunk” – fogalmazott.

Tusk a sajtótájékoztatón kiemelte, továbbra is számítanak az Egyesült Államok „őszinte és egyértelmű” támogatására az egységes Európa eszméje iránt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2017. február 20. 16:08
Nincs más szövetségese már az amcsiknak. Csak ez a fojtogató ölelésben fuldokló Európa maradt Japánnal és Koreával. Érdekes módon mindegyik meggyengült mostanában valamiért. Naná, hogy félnek attól az amcsik, hogy az utolsó támogatóik is hátat fordítanak nekik.
ciprióta
2017. február 20. 13:00
nos eddig tartott a nagy szerelem a vén orosz fasisztával..DDDDDD Az amerikai prosztatadaganat végre kezdi felismerni,hogy bekeritették. Először az orosz csekisták, most pedig a tényfeltáró sajtó, amely nem viccel Amerikában. Nem hiszem,hogy volt az amerikai történelemben ilyen kvalitásu elnök. Ez szégyen az egész világelitre nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik