Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 17. 07:57

Románia példája azonban azt mutatja, a kelet-európai politikai osztály koránt sincs meggyőződve arról, hogy a dögláncnak is mondott vezetőbilincsben lépegetve boldogabbá tudná tenni polgártársait.

„Románia példája azonban azt mutatja, a kelet-európai politikai osztály koránt sincs meggyőződve arról, hogy a dögláncnak is mondott vezetőbilincsben lépegetve boldogabbá tudná tenni polgártársait. Miért lenne a sitt a leggyorsabb módja a korrupció megszüntetésének? Ezt csak hiszékeny emberek, frájerok hihetik. Mint ti. Ha nem az emberi jogokat tanulmányoznátok, hanem Kelet-Európa és a Balkán ezeréves történetét, akkor látnátok, itt mindig az a valószínűbb, hogy a kormányzás rossz lesz, mint az, hogy jó. Csúf és önsorsrontó igyekezet hát Magyarországon a rendszerváltást követő kormányzatok hibáiért – mint a szociból örökölt suttogó, »civil« propaganda teszi – pusztán a most regnáló Fideszt tenni felelőssé. Hiszen a kilencvenes években, amikor a Németh Miklós-féle spontán privatizációnak és a horni, a szocialista visszarendeződés adminisztrációjának köszönhetően elment a nemzeti vagyon java része, és Csurka István Magyar Fóruma több mint egy éven keresztül közölte – névvel és címmel – az olajszőkítés és az orosz kapcsolatok történetét, rendőrség és ügyészség csak hesszelt. (A hesszelés a börtönszlengben azt jelenti, hogy bűncselekmény elkövetésekor a banda egy vagy több tagja biztosításképp a terepet figyeli.) Kevés volt a közdolgokkal törődő polgár s a százezer embernek legalább a fele, aki időnként kiment a Hősök terére Csurkát hallgatni, azt várta, mikor lesz a népfelzúdulásból bukovári, ami pedig az MDF kamikázekormányát illeti, inkább tűnt arnoldkának (Schwarzenegger után szabadon), mint a nemzeti vagyon megmentőjének.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109022


Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó