Orbán és Tarlós a budapesti olimpiarendezésről tárgyaltak, jövő héten lesz konkrétum

2017. február 17. 18:36

Azután, hogy a Momentum Mozgalom pénteken leadott 266 151 aláírást, Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere hosszabb megbeszélést folytatott a budapesti olimpiai pályázat további sorsáról. Szerdán áttekintik, mi a helyzet.

Pénteken kiderült, hogy bőven túlteljesítve a saját maga előzetes várakozásait is, a Momentum Mozgalom és a különböző ellenzéki pártok összesen 266 151 aláírást gyűjtöttek össze az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés során összegyűjt aláírásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere péntek este hosszabb megbeszélést folytatott a budapesti olimpiai pályázat további sorsáról, tájékoztatta az MTI-t közös közleményben Szűcs-Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója és Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Országházban lezajlott tárgyaláson megállapodtak abban, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet. Ezt követően - még szerda este, de legkésőbb a csütörtöki nap folyamán - Orbán Viktor és Tarlós István újból találkoznak, és megvitatják a további szükséges teendőket, áll a tájékoztatásban. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109054

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reménykedj csak! Orbán és Tarlós mintha már elfogadták volna a helyzetet. (És különben is, ennyi többletaláírásból nehezen lehetne kikommunikálni, hogy fele érvénytelen. Pár tízezer dühös embert az utcán Orbán - remélem - nem kockáztatna meg.)

Tarlós "Az aláírások számát ismeri, de nem ismeri még a kormány álláspontját az olimpiáról és a népszavazásról, így reagált Tarlós István azokra a hírekre, miszerint a Fidesz rátolja a felelősséget, lefújja-e a budapesti olimpiát. Ezért először kontrollálja, valóban így vélekedik Orbán Viktor, és Borkai Zsolt a MOB részéről.
Ha tényleg így van, és mindenki visszalép, és mindenki rá néz, akkor ő ki fogja mondani, amit kell, és szerdán beviszi a fővárosi közgyűlés elé az olimpia visszavonásáról szóló javaslatot, jelentette ki lapunknak. (...)"
http://index.hu/belfold/budape..

ennyi volt az olimpia...lehet jobb lesz így...
a fidesz kihátrál és ennyi..felelősségvállalás az nem erősség most

Pontosan.

Kösz. Ez mondjuk ezerszer értelmesebb elemzés, mint mondjuk amit a TG-féle megmondóemberek produkálnak (hogy a mandineren tobzódó trollokról ne is beszéljünk).

Vissza kell vonni.

Párizs vagy LA megköszönheti a nagy 'Budapestnek'.

Ez kell : okos , higgadt , gyors , de nem kapkodó mérlegelés utáni döntés a folytatásról . A MoMO rombol , de az első dolog , hogy ki kell találni a konstruktív választ . Azon többségét , akik nem írták alá az olimpia-ellenes blöfföt .

Logikus gondolatmenet.
Egy szempont, a legfontosabb: kimaradt.
A Fidesz, Orbán VALÓBAN akar alkotni, kiemelni az országot a reménytelenségből.
Mit mondott Schiffer, mikor kiszállt:
"Magyarország (külföldről) iszonyú nyomás alatt áll."
Ez a mondat elkerülte mindenki figyelmét, pedig itt az egyetlen lényeg.
Ebben a helyzetben kormányoz Orbán és ér el sikereket.
Az olimpia rendezése a sikerek demonstrálná.
Nem az Orbánét, Magyarországét.

A momo-sok ravasz fiúk. Ha most Tarlós lemondja a begyűjtött aláírásokra tekintettel az olimpiát, azzal állnak elő, hogy ők nem megakadályozni akarják a népszavaztatással azt, hanem megerősíteni részvételi szándékunkat.

Jó, marad a 181°.

Már átoperáltattad magad nővé, kotsog?

OberEnnsinnen [Hozzászóló kiszűrése] 2017. február 18. 15:25

1

@Schollander

1. Nem milliárdokról van szó, ez is a demagógia része.
Agenda, megvan a lehetőség, hogy a korábbiaktól merőben eltérő, brutál mérsékelt befektetéssel olimpiát rendezni.
Párizs éa Los Angeles persze nem erre épít, Budapest megtehetné.
2. Nem milliárdokról van szó, ez is a demagógia része.
Ami itt a lényeg: 100 évvel Trianon után, az egykori "Népek börtöne" nevű hazugságot fenn kell tartani. A magyar olimpia mindezt aláásná, ráadásul magyaridentitás-növelő esemény lenne.
Világos, hogy ezt a fejlett Antant - amely ma is ugyanaz - nem engedheti.
Ha esetleg Prága, Bukarest, Pozsony már rendezett volna, szóba kerülhetnénk, de csak végső esetben...

Csacsi vagy, nem csak zöld :) Ha több, mint kétszázezer ember kiadta a személyes adatait a nyilvánvaló egzisztenciális félelmei ellenére, akkor majd a "szavazófülke magányában" nem mernek a Fidesz álláspontja ellen szavazni? Ezt gondold át még egyszer!:)

Évi 1 uszodányi építkezésekkel, amiket megvalósítunk, 24-re a létesítmények 90%-a így is úgy is készen lesz, az olimpiától függetlenül.
Csak be kellene népesíteni olimpikonokkal.
Ez az, amit MO Nem Tehet Meg.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés