Megfenyegette Izraelt a Hezbollah

2017. február 17. 09:28

A Hezbollah ilyen nyíltan még sosem fenyegette meg Izraelt, ami nyilvánvaló válasz volt Netanjahu és Trump találkozójára.

Nyíltan megfenyegette Izraelt a libanoni síita Hezbollah vezetője azután, hogy az izraeli kormányfő támogatást nyert politikájához az amerikai elnöktől. Hasszán Naszrallah szerint Donald Trump és Benjamin Netanjahu szerdai találkozójával lezárult a közel-keleti békefolyamat. Szerinte egyértelmű, hogy eztán szóba sem jöhet a „kétállami” megoldás, vagyis, hogy a palesztinoknak önálló államuk legyen Izrael szomszédságában, hiszen az amerikai elnök nem kötelezte el magát emellett.

A libanoni félkatonai szervezet vezetője kijelentette, hogy ha háborúba keverednek Izraellel, meg fogják támadni a dimonai atomerőművet, ezt Izrael biztosra veheti. A Hezbollah ilyen nyíltan még sosem fenyegette meg a zsidó államot, ami nyilvánvaló válasz a szerdai washingtoni találkozóra.

Donald Trump ugyanis egyértelművé tette, hogy habár elvár némi önmérsékletet, támogatja az izraeli kormánypolitikát – közölte az Euronews.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109026