Kormányszóvivő: Utólag nem változhatnak a szabályok

2017. február 17. 12:30

Kovács Zoltán az ATV-ben kijelentette: jogállamban élünk, így utólag nem változhatnak az arra vonatkozó számok, hogy hány érvényes aláírás is kell az olimpiás népszavazáshoz.

„Azt az elvet valljuk, amit mindig is: döntsenek az emberek. Ma kiderül, hogy van-e elegendő aláírás, jogi folyamat indul el. A kormány, illetve az érintett államszervek teszi a dolgát, ami egy pályázat esetén teendő” – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Start című műsorában. A kormányszóvivő egyébként úgy véli, a Momentum Mozgalom nem az olimpia miatt kezdett bele valójában az aláírásgyűjtésbe, hanem politikai haszonszerzésből.

Kovács Zoltán az utóbbi napokban felmerült „számháború” kapcsán (vagyis hogy mennyi érvényes aláírás is kell valójában a népszavazásoz), hogy utólag nem lehet szabályt módosítani az aláírásgyűjtésre vonatkozóan. „Mégiscsak egy jogállamban élünk” – mondta.

A kormányszóvivő beszélt a közelgő újabb nemzeti konzultációról is. Szerinte egymillió ilyen formában kitöltött és visszaküldött vélemény, legalább olyan értékes tud lenni, mint egy népszavazás. Mint mondta: a népszavazásnál mindig kérdéses a részvétel, míg a nemzeti konzultáció kapcsán a részvételnek egy egészen speciális formájáról van szó.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109033