Győztünk, győzött az ország!

2017. február 17. 15:01

Jámbor András
Kettős Mérce

Az elmúlt 7 év első, nem spontán felháborodásból fakadó, hanem előre megtervezett, végigvitt ellenzéki győzelmét ünnepelhetjük!

A Momentum Mozgalom felhívására Budapest népe 266.151 aláírást gyűjtött az olimpiáról szóló népszavazásért. A választókorú lakosság majd 16%-a aláírta az íveket, és ezzel az elmúlt 7 év első, nem spontán felháborodásból fakadó, hanem előre megtervezett, végigvitt ellenzéki győzelmét ünnepelhetjük!

Győztünk. Győztek azok, akik csak szimplán aláírták. Azok, akik napokon át fagyoskodtak az utcán, a pultok mögött, kopogtattak a lakásokban. Győzött a kezdeményező Momentum, aki tökéletesen végigvitte ezt a kampányt. Győzött a négy párt, amely lényegében az elejétől fogva támogatta a gyűjtést: az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. De győzött mindenki, aki vidékről vagy Budapestről csak drukkolt. Sőt, győztek még azok is, akik nem támogatták a népszavazást.

Ez a győzelem megmutatta azt is, hogy egy jól megtervezett kampány, egy elérhető cél, pár ellenzéki párt és az emberek akarata mennyire durván meg tudja változtatni a közvéleményt! Még 2017 médiaviszonyai között is, ha egy ügyet jól elmagyaráznak és jól végigvisznek, és nemcsak a médiában, hanem az utcán is kap nyomatékot, akkor az emberek meg fogják érteni, mi a valódi érdekük. Bebizonyosodott, hogy hazugság, hogy az emberek birkák vagy nemtörődömök lennének, egyszerűen csak el kell jutni hozzájuk, és ez az a munka, amit nem kerülhetnek meg az ellenzéki pártok és mozgalmak. Hiszen míg a kampány előtt körülbelül fele-fele volt az olimpiát ellenzők és támogatók aránya, addig a kampány végére 68-26-ra módosult ez az arány, az olimpiát ellenzők javára.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109043