Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 17. 15:01

Az elmúlt 7 év első, nem spontán felháborodásból fakadó, hanem előre megtervezett, végigvitt ellenzéki győzelmét ünnepelhetjük!

A Momentum Mozgalom felhívására Budapest népe 266.151 aláírást gyűjtött az olimpiáról szóló népszavazásért. A választókorú lakosság majd 16%-a aláírta az íveket, és ezzel az elmúlt 7 év első, nem spontán felháborodásból fakadó, hanem előre megtervezett, végigvitt ellenzéki győzelmét ünnepelhetjük!

Győztünk. Győztek azok, akik csak szimplán aláírták. Azok, akik napokon át fagyoskodtak az utcán, a pultok mögött, kopogtattak a lakásokban. Győzött a kezdeményező Momentum, aki tökéletesen végigvitte ezt a kampányt. Győzött a négy párt, amely lényegében az elejétől fogva támogatta a gyűjtést: az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. De győzött mindenki, aki vidékről vagy Budapestről csak drukkolt. Sőt, győztek még azok is, akik nem támogatták a népszavazást.

Ez a győzelem megmutatta azt is, hogy egy jól megtervezett kampány, egy elérhető cél, pár ellenzéki párt és az emberek akarata mennyire durván meg tudja változtatni a közvéleményt! Még 2017 médiaviszonyai között is, ha egy ügyet jól elmagyaráznak és jól végigvisznek, és nemcsak a médiában, hanem az utcán is kap nyomatékot, akkor az emberek meg fogják érteni, mi a valódi érdekük. Bebizonyosodott, hogy hazugság, hogy az emberek birkák vagy nemtörődömök lennének, egyszerűen csak el kell jutni hozzájuk, és ez az a munka, amit nem kerülhetnek meg az ellenzéki pártok és mozgalmak. Hiszen míg a kampány előtt körülbelül fele-fele volt az olimpiát ellenzők és támogatók aránya, addig a kampány végére 68-26-ra módosult ez az arány, az olimpiát ellenzők javára.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109043


Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ezt a nagy nevettetőt kérjük megtartani. A sok savanyú téma és hozzászólás után Jámbor mindig derűssé tesz. Különösen, amikor az ország nevében beszél. Ilyenkor különösen fogom a hasamat.

Azért este a szokásosnál ne igyál többet, holnap a valóságra fogsz ébredni, ami nem az, amit a mai napba belelátsz.

Válaszok:
vaktyúk | 2017. február 17. 16:01

megszűnik az olimpia 200.000 pesti libsi miatt?

na ne röhögtess..


mi a győzelem abban, hogy 200.000 tanácsköztársasági születésű pesti kibaszik folyamatosan Magyarországgal?


Ügyek mentén lehet együttműködni


Jó volt így ez az aláírás gyűjtés, ahogy volt.
Kezdték és véghezvitték a fiatal civilek.
A pártok is besegítettek,de nem úgy ,hogy lenyúlták volna , hanem megfelelően segítették őket. Először az elkötelezettebb kisebb pártok, majd beszállt egy utolsó hétre az MSZP.

Kár hogy ezt Jámbor kihagytad, mert megvannak a tanulságai és jó értelemben.
A földügyben történt aláírások gyűjtésekor az ebben összeállt pártok és civil szervezetek és civilek az MSZP-s Gőgös Zoltán élen járásával próbáltak eredményre jutni de a sok érvénytelen szavazat miatt eredménytelen lett a kezdeményezés.
Ha akkor a Jobbik is beáll legalább az utolsó hétre, meglett volna az elegendő aláírás.Nem tették. Itt az MSZP lépett és nem nyomulva , jól illeszkedve a helyzetbe.
A fentiek mutatják, hogy ügyek mentén lehet együttműködni.


Gyulyás Gergely mandátumvadász

" A Momentum a balliberális oldal ellen dolgozik"

vaktyúk 2017. február 17. 16:07

@Az igazi sztrovacsek

Gulyás Gergely mandátumvadász

"A Fidesz-alelnök úgy látja, a Momentum ráadásul a balliberális oldal ellen dolgozik: éppen a fővárosban, ahol még szinte az országban egyedül elég erősek ahhoz, hogy komoly kárt lehessen tenni bennük. „Ha ez így folytatódik, akkor az, hogy a fiúk is megjelentek az apákkal szemben, nekünk jövőre valóban még néhány budapesti többletmandátumot is hozhat”vaktyúk 2017. február 17. 15:44

Témák

"Mire azonban kihűl – referendum híján hamarabb az ideálisnál –, ki kell találni az újabb témát. Hasonlóan ütőset és hatásosat, amely ugyanígy megmozgatja az embereket.

Ütősebbet és hatásosabbat a Fidesz idétlen nemzeti konzultációinál. Menni fog?"

')A választási rendszer
a közelgő választások ellenére a pártok sem a kormányoldalról sem az ellenzék felől nem foglalkoznak ezzel.
Pedig ez a jelenlegi rendszer alapja.
A Fidesznek 20%-kal van több mandátuma a parlamentben ,mint ahogy a rászavazók aránya adná. Maga a győzteskompenzációs pont 6 plusz mandátumot jelentett ezzel lett meg a kétharmad
.

2)oktatásügy - az alulfinanszírozott klikkes egyeniskolák helyzete,
az egyházi iskolák kiemelt kedvezményezése anyagilag és az önálló működési szabályok tekintetében,felsőoktatásban a magas tandíjak, a végzősök 20%-a küld földre készül továbbtanulni, az egyetemek autonómiája

3) az egészségügy - fele a ráfordítás a GDP-ből mint más országokban , az oktatással együtt évek óta a költségvetésben szándékosan alultervezett terület, aztán a kormányon múlik , hogy hol és mikor pótolja, növelve a kiszolgáltatottságot.
Az ország minden részén , minden korosztály részére biztonságos egészségügyi ellátást.

4) nemzeti identitás
elképesztő az a szellemi pusztítás, ami ezen a területen zajlik a ki tudja honnan vett sablonokkal és az uszítással folyik

5) a gazdaság - a saját lehetőségeinkből, a saját szükségleteinkből az ökológiai elveket szem előtt tartva, a legszélesebb rétegek javát szolgálva a piac és a szociális érdekek összehangolásával megújítani , pályára állítani.
http://m.mandiner.hu/cikk/2017..

http://m.mandiner.hu/cikk/2017..


"Az elmúlt 7 év első, nem spontán felháborodásból fakadó, hanem előre megtervezett, végigvitt ellenzéki győzelmét ünnepelhetjük! "
Így igaz!
Előre eltervezett, tudatos megvezetése a budapestieknek, akik, tisztelet a kivételnek - 1956-ot nem számítva, - az esetek nagy részében a magyar nemzet ellen léptek.
Jövőbeni hatásában az olimpia feladása Budapest részéről dekódolva, annyit jelent:

VISSZA KELL HÍVNI - szovjet narrációval: ideiglenes magyarországi tartózkodásra - az IMF-ET!

Át kell adni a döntést nekik és természetesen IMF-Sorosnak.
4-5 elteltével pedig újra lehet IMF-kölcsönért térden csúszni Soros városában, New Yorkban.
És ennyi.
+:
A Maccabi Játékok aláírásgyűjtése elmaradt, ergo: A Maccabi Játékok budapesti rendezése ezek szerint
RENDBEN VAN.


Milyen "ország", te szerencsétlen hülye? Ha azt hiszitek, hogy 270 ezer budapesti szavazóval választást tudtok nyerni, akkor már most buktatok.


Budapestnek nem egészen egy nyolcada, de lehet, hogy csak egy kilencede írt alá érvényesen.

A kvótanépszavazáson az ország egyharmada utasította el a kvótát.
A számok is sokat mondanak.


Győztél? Egy Orbán "diktatúrában"? Hát ez hogy sikerült neked? Hány aláírást gyűjtöttél ebben a nagy "diktatúrában"?


Szerintem az emberek egy része megijedt az Úszó VB megugrott költségeitől. Hiába mondták azt, hogy a növekedés zöme a kiegészítő infrastrukturális beruházásoknak tulajdonítható, az emberek egy része abban biztos, hogy ez az Olimpia esetén sem lenne másként.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó