Watergate-et szeretnének

2017. február 17. 07:29
Győr Ágnes
Magyar Nemzet

Tagadhatatlan, hogy sántít az a feltételezés, miszerint a tábornok úgy tárcsázta az orosz diplomatát, hogy erről senkivel sem egyeztetett előzőleg a Trump-csapatból.

„A Flynn-ügy – ha nem is lesz újabb Watergate – persze valóban felvet kérdéseket. Tagadhatatlan, hogy sántít az a feltételezés, miszerint a tábornok úgy tárcsázta az orosz diplomatát, hogy erről senkivel sem egyeztetett előzőleg a Trump-csapatból, utólag pedig »az események gyorsasága miatt« elfelejtette jelezni, szóba kerültek egyebek mellett az Obama által Moszkva ellen elrendelt szankciók is.

Furcsa módon ott azonban véget érnek a liberális amerikai média cikkei, mikor arról kellene írni, hogyan lehetséges az, hogy a titkosszolgálatok már a választások előtti évben lehallgatták a Trump-kampány stábjának számos tagját és az elnökjelölt több szövetségesét? Tették ezt elméletileg azért, mert meg akarták tudni, az érintettek összejátszottak-e az oroszokkal a választások befolyásolására tett bármilyen kísérletben. Hogy az információgyűjtés alapján ilyen együttműködésre nem találtak semmilyen bizonyítékot? Az a média vérebeit már kevésbé érdekli.

Az igazság bajnokaiként fellépő »független« média arról jótékonyan hallgat, hogy miként fogadhatják el ösztönösen nemzetbiztonsági szempontból szükségesnek a Trump és csapata ellen elrendelt lehallgatásokat, miközben a titkosszolgálatok tömeges lehallgatási és megfigyelési módszereit kiszivárogtató Edward Snowdent hősként tisztelik.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109020