Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Mint a cukrot
2017. február 15. 21:31

„Információkat adnak át törvénytelenül a kudarcos New York Timesnak és Washington Postnak a hírszerzési közösségtől (NSA és FBI?). Tisztára olyan, mint Oroszország” – írta felháborodva a Twitteren Donald Trump. Az amerikai elnök azután írta a bejegyzést, hogy megjelentek Michael Flynn és a washingtoni orosz nagykövet beszélgetésének részletei.

Donald Trump amerikai elnök szerdán Twitter-üzenetben az amerikai hírszerzői közösséget bírálta, s leszögezte, hogy „a hírszerzés úgy osztogatja a titkosított információkat, mint a cukorkát”.

Az elnök kérdés formájában ugyan, de a Nemzetbiztonsági Ügynökséget (NSA) és a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) vádolta azzal, hogy bizalmas információkat adnak át amerikai lapok szerkesztőinek. „Információkat adnak át törvénytelenül a kudarcos New York Timesnak és Washington Postnak a hírszerzési közösségtől (NSA és FBI?). Tisztára olyan, mint Oroszország” – fogalmazott tweetjében Donald Trump. Majd egy következő bejegyzésben leszögezte: „az igazi botrány itt az, hogy »a hírszerzés« úgy osztogatja a titkosított információkat, mint a cukorkát”.

Akadt gondja a hírszerzési értesülésekkel

Konkrétumokat nem említett, de tény, hogy a The Washington Postban megjelentek annak a telefonbeszélgetésnek a részletei, amelyet a később lemondott Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó a Washingtonban akkreditált orosz nagykövettel folytatott. Flynn, aki addig tagadta, hogy az Oroszország elleni szankciókról tárgyaltak volna, a lapban megjelentek után visszalépett korábbi álláspontjától, s úgy fogalmazott, hogy nem emlékszik pontosan a beszélgetés témájára.

Donald Trump pár héttel ezelőtt szintén a hírszerzői közösséget okolta azért, mert az amerikai sajtóban egy tényekkel alá nem támasztott, ellenőrizetlen információktól hemzsegő, rá nézve kompromittáló információkat tartalmazó dosszié került napvilágra. Akkor a BuzzFeed portál hozta nyilvánosságra az anyagot, amely állítólag hírszerzői értesüléseket tartalmazott.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108984


Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Miért nem lesz jó a magyar vezetésnek?
Amúgy meg, miért lesz jó az USA-nak , ha lemond?

Az meg mire jó, ha a hírszerzés a médiában villog?
Biztosan így demokratikus, ugye?


Miért nem lesz jó a magyar vezetésnek?
Amúgy meg, miért lesz jó az USA-nak , ha lemond?

Az meg mire jó, ha a hírszerzés a médiában villog?
Biztosan így demokratikus, ugye?

Válaszok:
Morgen | 2017. február 15. 23:23

Lassan megy a "küldés", kedves Mandi!


A titkosszolgálatban sem mindenki "független".Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó