Nem fogadja el a jogerős ítéletet a jegybank alapítványa

2017. február 15. 13:47

A Pallas Athéné Domus Animae a Kúriához fordult.

A Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványát, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítványt az MSZP-s Tóth Bertalan perelte be azért, hogy kiderüljön, kik kapták az alapítvány pályázati pénzeit.

A bíróság elsőfokon, majd másodfokon is a szocialista politikusnak adott igazat, mondván a jegybank alapítványainak pénzei közpénznek minősülnek, így közérdek, hogy abból kiket támogatnak.

Az MNB alapítványa azonban ezt nem fogadta el, és a Kúriához fordult felülvizsgálatért. Döntés márciusban várható az ügyben – írja a hirtv.hu.

Frissítés

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány az ügy kapcsán a Mandinerrel azt közölte: „délután a honlapjukon megjelent »Nem fogadja el a jogerős ítéletet a jegybank alapítványa« című HírTv tudósításra hivatkozó cikkükben valótlanul állítják azt, hogy »a jogerős bírósági döntés ellenére sem adja ki a Magyar Nemzeti Bank alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae, hogy kiket részesített pályázati pénzben.« Az igazság ezzel szemben az, hogy a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány minden támogatásokra vonatkozó adatot megküldött Tóth Bertalan képviselő úrnak, és azok frissített változata elérhető a PADA Alapítvány honlapjánAz Alapítvány a felülvizsgálati kérelmét azért nyújtotta be, mert a másodfokú ítélet nem vonatkozott a magánszemélyek adatainak kezelésére.” 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108971