Tömegbaleset

Négyen meghaltak az M43-as autópályán történt tömegbalesetben

2017. február 15. 10:51

Hét jármű, köztük egy román busz ütközött össze az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán szerdán reggel. A balesetben négyen meghaltak, tizenhárman megsérültek, őket kórházba szállítottak.

Négy ember meghalt és tizenegyen megsérültek, amikor a sűrű ködben hét jármű ütközött az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében szerdán. Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a baleset 7.30 körül történt az M43-as autópályán a határtól 1 kilométerre. Az elsődleges adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. A balesetben négyen meghaltak, tizenegyen megsérültek.

Az érintett útszakaszon teljes az útlezárás, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli – tudatta a százados. A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a román és bolgár konzulátusokkal. A szóvivő közölte, a pályán rendkívüli köd van, a rendőrség kéri a járművezetőket, ennek megfelelően közlekedjenek.

Romániai mentők is részt vesznek a mentésben

Aradról három rohammentőt és három mentőautót a karambol helyszínére – közölte a Digi24. A román hírtelevízió képeket is közölt a baleset helyszínéről. Ezeken az látszik, hogy a sűrű ködben legalább egy kamion, egy román rendszámú autóbusz és legalább két kisbusz ütközött össze. 

A hírtévének az a román szemtanú nyilatkozott a helyszínről, aki a segélyhívó számon jelentette a balesetet. Elmondta: a köd miatt 80 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben az autópályán. A szemtanú szerint egy kamion, egy Hamburgból Romániába tartó román autóbusz és három kisbusz ütközött össze. A szemtanú elismerően szólt arról, hogy a magyar katasztrófavédelem gyorsan a helyszínre érkezett. 

Az aradi katasztrófavédelem szóvivője a magyarországi katasztrófavédelemtől kapott információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a baleset 15 áldozata közül hárman életüket vesztették. Nem tudott azonban az áldozatok állampolgárságára vonatkozó információkat közölni.

Tizenhárom sérült került kórházba

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője délelőtt elmondta: a baleset helyszínére Csongrád és Békés megyéből érkeztek mentőegységek, összesen tíz mentőkocsival látták el a sérülteket. Négy embernél már csak a halál beálltát tudták megállapítani a mentők.

A helyszínről összesen tizenhárom embert vittek kórházba. Közülük tízen Szegedre, hárman a makói kórházba kerültek. Hogy mennyire súlyosak a sérüléseik, azt a kórházi vizsgálatok állapítják majd meg – mondta Győrfi Pál, hozzátéve: voltak akiknél csonttörés, illetve belső sérülés gyanúja is fennállt, de voltak akik vélhetően zúzódásokkal megúszták a balesetet. (MTI)

Fotó: Digi24.ro

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108964