Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 15. 15:30

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen szerdán a kiskereskedelmi, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, áruk szabad mozgásának biztosítása érdekében, valamint azért, hogy fogadjon el intézkedéseket a környezeti zajok csökkentésére.

Az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárások februári határozatait részletező jelentésében arról tájékoztatott, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmi forgalmazása miatt kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország és Románia ellen. A döntés értelmében felszólítást küld a két országnak, mert e termékek kiskereskedelmére vonatkozó nemzeti jogszabályaik ellentétesek az uniós joggal.

A bizottság emellett nyomatékosan arra kérte Magyarországot, hogy fogadja el a környezeti zajra vonatkozó intézkedéseket és készítse el az Európai Unió zajszennyezettségének csökkentését célzó uniós szabályok értelmében előírt stratégiai zajtérképeket és cselekvési terveket. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108974


Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Ennyit azoknak, akik szerint 'brüsszel' csak azorbán kitalációja..."

--- egy olimpiát rendezni szándékozó országtól talán elvárható, hogy legyen zajszennyezettségi térképe és a normák betartását biztosító cselekvési terve. De nincs, annak ellenére sincs, hogy már régen lennie kellene. (Ha egy közintézményben ferdén áll a tűzoltókészülék, már megy a cirkusz, röpködnek a bírságok, ugyanakkor állami szinten megy a mulasztásos tömeges egészségkárosítás, mert valahogy ez valakinek nem fontos.) A helyi (azaz magyarországi) túlszabályozottság számos területen a brüsszelivel vetekszik, azzal a különbséggel, hogy nálunk nem a figyelmeztetés az első, hanem a büntetés.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó