Demszky: Megalapozatlan az OLAF-jelentés

2017. február 15. 14:30

Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester elhatárolódik a négyes metró botrányától. A parlament is foglalkozik az OLAF-jelentéssel.

Az ATV közölte: nem a Liberális Klubban, hanem a hatóságoknak kell beszámolnia a 4-es metró ügyéről Demszky Gábornak a Fidesz szerint. A parlament gazdasági bizottsága holnap foglalkozik a metróberuházásról szóló OLAF-jelentéssel.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108972

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az OLAF jelentés természetesen megalapozatlan. Sőt, koncepciós perre emlékeztető boszorkányüldözés egy szerencsétlen volt főpolgármester ellen, aki ott sem volt.

Persze az esetleges olimpiarendezéssel kapcsolatos jövőbeli "korrupciók", "haveri kitalicskázások" és "nemzedékekre kiható eladósodás" mind megalapozott tény, amelyet csupa komoly "szakértő" neve fémjelez.

Az a borzasztó, Demszky, hogy nem tarlós jelentett fel!
Tudod, miért nem? A visszafizetendő összeg miatt!

A mi pénzünkön élősködsz még mindig, neked kellene visszafizetned a büntetést az utolsó petákig!

Válaszok:

Na ja! A korábbi olimpiai pályázatnál se volt ott.

2007
"Demszky Gábor elmondta: az úgynevezett térségi alkalmassági vizsgálat által vizsgált három lehetséges helyszín közül kettőt – a Puskás Ferenc Stadion környékét, valamint a csepeli szigetcsúcsot – támogatnak, mert ezek segíthetnek a városmegújításban, illetve a kihasználják a Duna közelségét. A kormánynak legkésőbb 2011-ig kell döntenie arról, hogy az ország ringbe száll-e az olimpia megrendezéséért.

Az olimpiai törvényt ötpárti támogatással, a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) finanszírozásában készítik elő. Az eredetileg 2002-ben született, idén felújított terv alapján az esemény összköltsége 4600 milliárd forint lenne, de ebből csak 980 milliárd a verseny közvetlen költsége, a többi infrastrukturális beruházás. Demszky szerint ezért különösen fontos, hogy a körülbelül 450-500 hektáros beruházás 20-30 évre meghatározza majd a város arculatát.

A 4600 milliárdból el kellene kezdeni az ötös metró első szakaszát, meg kell építeni legalább három dunai hidat, egy központi és négy focistadion, valamint elővárosi vasútvonalakat és 400 kilométer gyorsforgalmi utat, továbbá fejleszteni kéne a ferihegyi gyorsvasutat is."
http://24.hu/elet-stilus/2007/..

Itt meg az a levél olvasható, amelyet 2009-ben Bajnai Gordon miniszternöknek írt.
http://pestisracok.hu/ki-nem-t..

Talán így.

Tisztelt Bíróság! Töredelmesen bevallom, hogy szakmailag, politikailag analfabéta vagyok. Ha engem látnak, az nem én vagyok, hanem csak a rossz szellemem.

Na ja!
Csak azt a fránya kuncze féle tablettát nem akarják szedni. Pedig attól biztos meggyógyulnának.

Azt sem tudja ez a szerencsétlen marha, hogy az OLAF-tól határolódjon el gyorsabban, vagy a négyesmetró-beruházástól.

Börtön.

Emlékszem a rendszerváltásra, hogy akkor liberálisnak lenni milyen jó volt. Felszabadulni az ostoba kötöttségek, idióta szabályok alól, amelyek csak arra voltak jók, hogy megnyomorítsák az itt élőket.

Most meg itt álluk ezekkel az izékkel, akik elő akarják írni nekünk, hogyan gondolkodjunk nemekről, nemzetről és a világról, haladásról és értékekről, zsidókról, muszlimokról és keresztényekről.

Felháborítónak tartom, hogy ez a koszos posztbolsevik csürhe liberálisnak meri nevezni magát!

Válaszok:

Nem a visszafizetendő összeg miatt, hanem azért, mert mindkét párt benne volt. Az OLAF jelentés annyiból valóban megalapozatlan, hogy nincs benne pontos leírás arról, hogy hogyan osztozkodtak a pártok. 2010 után már egyszerűbb a helyzet. nincs osztozkodás (70-30, 30-70?) egy párt mindent visz.

Ha emlékszel a rendszerváltásra, akkor emlékezned kell olyan kiváló emberekre, mint Tardos Márton, Kis János, Hagelmayer István, Solt Ottília, Maléter Pálné..... Csak később az ő nevükből csináltak szitokszót.

Nem volt szdsz-es, de nem hinném, hogy bánná, ha mondjuk Tardos Mártonnal együtt említik a nevét. Vagy Kis Jánosével, vagy Solt Ottíliával. Azt már gondolom nehezményezné, ha a jelenlegi állami számvevőszék elnökével említenék egy lapon. Joggal.

Megjegyzem még: Horn Gyula sem cserélte le Hagelmayert. Akinek valódi tekintélye volt, azzal együtt tudott dolgozni Horn. Még ha kettejük nem is egy kaliber, de együtt tudtak működni. Nagy szó! Ma már ez elképzelhetetlen.

Demszky hátradőlhet. Mikor a városházi közgyűléseket vezette, az akkor ellenzéki fidesz ordibált, hogy korrupció, korrupció. Demszky elegánsan annyit mondott, a nyilvánosság előtt: uraim, tegyenek feljelentést. Nem tettek. Demszky tudta, hogy feje fölött osztozkodnak a pártok. Atkári megosztó volt, de legalább az ő idejében még kordában volt tartva a korrupció. Utána elszabadult a pokol, a pártok átvették a hatalmat Demszky fölött. Ez Demszky gyengesége. De nem Demszky lopott össze tv-re valót közpénzből, vagy milliárdos offsohre birodalmakat sem hozott össze. Két külföldi ingatlan? Egy horvátországi nyaraló nem nagy szám.

Nemsokára jön az, hogy az OLAF jelentés antiszemitizmus.

Nagy-nagy élettapasztalatból. A koncepciós per
fázist elértük már? Mert utána szokott jönni nem
sokkal.

Elképesztő, hogy hogyan került ez a réteg az
úgynevezett elitbe és milyen szívósan, foggal
és körömmel kapaszkodik státuszába a mai napig.

Több, mint száz éve ugyanazok a nevek!

Örökségből például. Demszky nem fiatal már. De Rogán, akinek hálisten élnek még a szülei, így baráti kölcsönből törleszti a jelzáloghitelét. Csurrant - cseppent Demszkynek is, de nem épített ki sajtóbirodalmat, nincs a tulajdonában a fél ötödik kerület strómanokon keresztül, vidéki kastélyok tucatja, szállodák, panzikók...

Nincs ballib és fideszes oldal ügye. Csak közös lopás van. Ami akár lehetett volna pozitív is. Lásd Ausztria. A két párt ott is leosztotta a posztokat, pénzeket a hatvanas-hetvenes években, de közben micsoda fejlődésen ment keresztül Ausztria. Annak én is örülnék, ha az elmúlt 25 évet valaki feldolgozná princzestül, simicskástul, várhegyi attilástul, orbánostul, gyurcsányoust, mindenestül.Tárgyilagosan.

Demszkynél maradva: az ő felelőssége a gyengesége, hogy az orra előtt zajlott az osztozkodás. Neki is jutott korrupciós pénz valszeg, de a mérték nem mindegy. A 90-es Demszky más, mint a 2010-es. 20 év a hatalomban sok. A töréspont valszeg 2000 körül volt, amikor Atkári János besokallt. Onnantól a pártok szétcincálták Budapestet. Demszky meg szótlanul nézte.

De, beleillenek egy sorba: a tisztességes emberek sorába. Ez az alap.

Gondolom, nem budapesti vagy.
Itt vannak csak igazi kriptokomcsik.

Demszky legalább az első két ciklusában tudta, hogy erős, tisztességes emberekkel kell magát körülvegye. Ilyen volt Atkári.
Közügyek iránt felelős ember az elmúlt 25 évből? Ezen elgondolkodtam. Két nevet tudnék a miniszterelnökök közül. Antall, Horn, Bajnai. Tudo., furcsák így egymás mellett.

És ezek még mernek duruzsolni.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés