Szanyi szerint fércmunka az OLAF-jelentés, a Fidesz szerint ez csak szerecsenmosdatás

2017. február 8. 10:51

Szanyi Tibor szerint a 4-es metróról készült OLAF-jelentésben semmi konkrétum nem szerepel, feltételezgetések sora olvasható csak benne, és a beruházásban közreműködő két nagy céget, a Siemenst és az Alstomot meg sem kérdezték. Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint amit Szanyi csinál, az inkább csak szerecsenmosdatásnak tűnik.

„Fércmunkának” tartja az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentését Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője. A politikus a Kossuth Rádió 180 perc című szerdai műsorában azt mondta, a jelentésben semmi konkrétum nem szerepel, „feltételezgetések” sora olvasható csak benne, és a beruházásban közreműködő két nagy céget, a Siemenst és az Alstomot meg sem kérdezték. Az MSZP-s politikus hozzátette, levélben keresi meg az OLAF főigazgatóját, hogy tételesen jelezze problémáit a jelentéssel kapcsolatban.

Szanyi Tibor a Demokratikus Koalíció bomlasztásával kapcsolatos felvetésekre úgy reagált, az egész egy „cicaharc”, és a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök keresi, de nem találja a helyét az ellenzéki konglomerátumban. Az ország dolgairól mindenkivel szívesen beszélgetnek, a „pozícionálósdiról, kiszorítósdiról” azonban értelmetlen bármilyen kommunikáció – mondta. Szanyi úgy vélte továbbá, hogy Gyurcsány Ferenc múlt szombaton nem évértékelőt tartott, hanem saját magát értékelte.

Szerecsenmosdatás

A gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint szerecsenmosdatásnak tűnik Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő nyilatkozata, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében elsősorban az MSZP-hez és az SZDSZ-hez köthető szálakat firtat.vBánki Erik a Kossuth Rádió 180 perc című szerda reggeli műsorában azt mondta, lehet bagatelizálni a jelentést, de egy komoly európai uniós szervezet jelentéséről beszélünk, megalapozatlanul, légből kapott állításokat nem fognak leírni.

A fideszes politikus elmondta, az OLAF-jelentéssel jövő heti szerdai ülésén foglalkozik a gazdasági bizottság. Bánki Erik közölte, Tarlós István főpolgármester jelezte, hogy mindenben együttműködik, és a héten minden olyan anyagot, szerződést megkapnak a Fővárosi Közgyűléstől, ami a témában fellelhető. A gazdasági bizottság elnöke úgy vélte, kizárt, hogy Demszky Gábor korábbi főpolgármester politikai felelőssége ne álljon meg. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108758