Kínai ujgurokat tartóztattak le a szilveszteri isztambuli merénylet miatt

2017. január 14. 10:29

Két kínai állampolgárságú ujgur előzetes letartóztatását rendelte el pénteken egy török bíróság a szilveszteri isztambuli merénylettel összefüggésben.

2017. január 14. 10:29

Egy isztambuli bíróság pénteken elrendelte Omar Asim és Abuliezi Abuduhamiti előzetes letartóztatását a szilveszteri isztambuli merénylettel összefüggésben. Mindketten kínai állampolgár ujgurok – közölte a török Anadolu hírügynökség. A helyi sajtó szerint a merénylet kapcsán őrizetbe vett 35 ember közt is több ujgur van: a török hatóságok a múlt héten közölték, hogy a szilveszteri mészárlás elkövetője valószínűleg ehhez a népcsoporthoz tartozik.

Az ujgurok Kína nyugati részén, Hszincsiang tartományban élnek, szakadár mozgalmuk mellett arról is ismertek, hogy a térség a radikális iszlám melegágyának számít Közép-Ázsiában. Az ujgurok Kelet-Turkesztáni Iszlám Mozgalmát az ENSZ 2002 óta terrorszervezetként tartja számon.

Szilveszterkor az isztambuli Reina klubban egy fegyveres 39 embert ölt meg, majd elmenekült.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béla 60
2017. január 14. 12:10
100 000 kici kínai él nálunk ,melikek az újgurok , és mennyien vannak itt ??
3M..
2017. január 14. 11:08
Rossz ilyen híreket olvasni, amikor testvérnépek marják egymást. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik