Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. január 12. 10:31

Minden parlamenti képviselőnek fel kell állnia, akinek köze volt a Gyurcsány-korszakhoz! Vezessék azok az ellenzéket, akik valóban dolgoznak, akiket a nemzeti együttműködés is az ellenzékének lát!

„A két nagy politikai kurzus küzdelmét mindig is érdeklődéssel vegyes undorral követtem, abból a kényelmes helyzetből, hogy nem voltam benne érintve. Időnként felháborodtam, néha együtt dühöngtem vagy sajnálkoztam olykor ezzel, máskor azzal a szekértáborral – de a mindennapi életemre mindez nem volt hatással. Tettem a dolgomat: kritikákat és könyveket írtam, videókat forgattam, előadásokat tartottam, tévéztem, rádióztam, aztán időről időre – ha túl ellenzékinek bizonyultam – kirúgtak.

Most egy lejáratókampány központi figurája lettem: az általam fizetett adóból működő fideszes heccportál, a 888 fogott célkeresztjébe. Nem érdemi kritikával vagy bírálattal támadnak, hanem karikatúrákon és fotómontázsokon mosnak össze Csintalan Sándorral és Kálmán Olgával – hiszen mind Simicska kutyái vagyunk. Ijesztő érzés, hogy ahol tegnap még Gyurcsány, Vona meg a bohóc állt, most ott vagyok én. Nyomasztó azt látni, hogy nemcsak a politikai ellenfeleikkel foglalkoznak, hanem az olyan figurák lejáratására fordítanak pénzt és időt, amilyen én vagyok. Csak egy torzult, paranoiás tudat téveszthet ilyen léptékben arányt: nem vagyok én olyan fontos ember – még csak kavics sem vagyok a cipőjükben. Mégis támadnak, mert médiabirodalmuk lejáratókapacitása korlátlan, és mert nyilvánvalóvá akarják tenni minden közéletben szereplő értelmiségi számára, hogy aki nincs velük, az ellenük van. S akkor nincs mérlegelés, és nincs pardon – csakis rákosista megszállottság: a bolsevikok gátlástalansága.

Az én esetem jól illik a civil szervezetek rendőri vegzálásának meg az ellenséges sajtótermékek felvásárlásának és megszállásának a sorába. A hatalom átfogó és aszimmetrikus hadviselést folytat: a jól szervezett, reguláris gépezet felégeti a vélt ellenség hátországát, likvidálja potenciális vezetőit. Ez elől a totális háború elől nem lehet elvonulni.

Az internet sem biztonságos tér többé. A Facebook törölte azt a bejegyzésemet, amelyben szóvá tettem a fideszes média ellenem indított karaktergyilkossági kísérletét. Az utókornak ugyan archiváltam a cenzúrázott tartalmat a Szélsőközép portál és a Magyar Nemzet Online szerverein, a tényen ez azonban mit sem változtat: a kormánymédia döntéshozói nem tűrték az Orbán-klánt ért bírálatot, a jól szervezett fideszes trollkommandók tömegesen jelentették fel a százezer elérésnél és kétezer lájknál járó posztot, amit Zuckerberg robotcenzorai haladéktalanul el is távolítottak. A döntést a Facebook nem indokolta, csak annyit közölt, hogy legközelebb akár a teljes profilt is törölheti.

A civil szervezetek sem számíthatnak többre, mint pár tucatnyi Facebook-posztra, a baloldal fotelforradalmárainak pár ezer lájkjára, és lassú, de biztos ellehetetlenülésre. Nem lesznek érdemi tiltakozások, nem lesz polgári ellenállás – ki fog derülni, hogy a civil szféra tényleg jobban be van csatornázva a nemzetközi konferenciák világába, mint a magyar társadalomba. A hatalomnak épp azért van szüksége olyan ellenségekre, mint ők meg én, mert így garantált a siker: a civilekben találták meg a politikailag korrekt ellenségképet, míg a zsidó- és a cigánykártya vissza nem kerül a pakliba.

Ez idő alatt a végletekig impotens baloldali ellenzék mesterterve Majtényi László köztársasági elnökké jelölésében kulminál. Majtényi tudós ember, aki bizonyára szikrázó szellem, csakhogy a politikai valóságshow-ban, ahol legfőbb a kiállás, a beszédkészség és a karizma, teljesen súlytalan figura. Mintha csak azért választották volna őt, hogy továbbra se álljon egyetlen fajsúlyos közéleti szereplő se Orbán Viktorral szemben. Míg a Fidesz gátlások nélkül alkalmazza a XXI. század legkorszerűbb politikai módszereit, addig a baloldal szinte már a televíziózás előtti korszakba regresszál. Míg a Fidesz a legmarginálisabb és legkaritatívabb civil szervezeteket is a polgárháború lángjaiba borítja, addig a baloldal még abba a lehetőségbe is képtelen beleállni, amire felkészülni öt teljes éve volt. 

Ami most az országgal, a civilekkel, mindannyiunkkal történik, természetesen a Fidesz bűne – ugyanakkor a baloldal felelőssége. Minden parlamenti képviselőnek fel kell állnia, akinek köze volt a Gyurcsány-korszakhoz! Ha nem tudják megvédeni a civil hátországukat, ha az ő hatalomvágyuk, korruptságuk és alkalmatlanságuk miatt idáig jutott az ország, akkor adják át a stafétát, de sürgősen! Adják át a TASZ-nak, az Átlátszónak, a Helsinki Bizottságnak, a cigányok meg a melegek jogait védő szervezeteknek, az újbalos mozgalmaknak és a szakszervezeteknek! Vezessék azok az ellenzéket, akik valóban dolgoznak, akiket a nemzeti együttműködés is az ellenzékének lát! Habony okos: pontosan tudja, honnan lehet legyőzni őt. A kapzsiságon és a féltékenységen egyszer egy évszázadban felülkerekedhetne a józan ész! Nem arra kell figyelni, amit Orbán mond, hanem arra, amit tesz. A civil világ a valódi ellenzék.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107915


Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Én alapvetően bírom Puzsért, de kezd teljesen elgurulni a gyógyszere... ez, meg a múltkori "minden kommentet törlő" cikke...

"Adják át a TASZ-nak, az Átlátszónak, a Helsinki Bizottságnak, a cigányok meg a melegek jogait védő szervezeteknek, az újbalos mozgalmaknak és a szakszervezeteknek!"

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Válaszok:
ThunderDan | 2017. január 12. 10:56

Pontosan, ez egy axióma.

Puzsér ezt - és sokan mások - rendre elfelejtik, vagy szándékosan összekeverik.


És ez az izé a Magyar Nemzetben jelent meg, nem az Amerikai Népszavában... Helsinki Bizottság meg cigány- és melegvédő szervezetek, mint a kormányváltó erő... jó ég. :))))))


"A Facebook törölte azt a bejegyzésemet, amelyben szóvá tettem a fideszes média ellenem indított karaktergyilkossági kísérletét."

"... a kormánymédia döntéshozói nem tűrték az Orbán-klánt ért bírálatot..."

"A döntést a Facebook nem indokolta..."

Következtetés: Zuckerberg a rezsim szekértolója.

Is.

Válaszok:
ThunderDan | 2017. január 12. 10:59

"Adják át a TASZ-nak, az Átlátszónak, a Helsinki Bizottságnak, a cigányok meg a melegek jogait védő szervezeteknek, az újbalos mozgalmaknak és a szakszervezeteknek!"

Ezek eddig mind független, a hatalom objektív kontrolljaként működő, szakmai szempontokat figyelembe vevő és artikuláló civil szervezetek, mozgalmak voltak. Vagy mégsem?


Puzsér! Hova sorolja a 180 fokos fordulatot?


Puzsér Róbert. Visszafogottabban kellene fogalmazni, mert majd a Többször Bérmálkozó beszól, mint ahogy tette Veszprémben 2006 februárjában.


"Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük"

(Veszprém, 2006. február 25.)


Puzsér Róbert a mindenkori ellenzék. Még saját magának is ellenzéke. Röviden: az ellenzék ellenzéke, mindkettő ellenzéke.
Aki PR-nél ellenzékibb az festi magát.


Az eszedbe jutott már, hogy nem szükséges minden gyalognak bandériumot hordania?


Ti se jutottatok el Rákosiig töriórán ugye?


Puzsér elokvens nyelven nyavalyog , miközben megoldásként ködös és kivitelezhetetlen utópiát javasol , mellyel csak súlyosbítja a megváltónak gondolt baloldal problémáját .


A dzsobbikos troll-kommentelő, aki felmagasztalja Puzsért egy olyan "értelmes és letisztult" cikk alatt, amelynek slusszpoénja szerint...

... "...adják át a stafétát, de sürgősen! Adják át a TASZ-nak, az Átlátszónak, a Helsinki Bizottságnak, a cigányok meg a melegek jogait védő szervezeteknek, az újbalos mozgalmaknak és a szakszervezeteknek!"

LOL
Skizofrénia, felső fokon. :)))))

Válaszok:
Berecskereki | 2017. január 12. 12:34

"A pártotok még 1990. jún. 4-én kivonult a trianoni megemlékezésről az ülésteremből, ma meg már ti vagytok az Antisoros hazafiak. Szégyen a fejetekre, posztkomcsik!"

Balliberáliscukis trollok ezt mindenhova beidézik, de a részletes tényekről elfeledkeznek szólni.

Rövidebben: Szabad György vetette fel, hogy az Országgyűlésben meg kellene emlékezni Trianon évfordulójáról. A Fidesz ezt nem támogatta, mert nem akart az MSZP-vel együtt emlékezni. Megállapodás történt, hogy nem lesz az Országgyűlésben megemlékezés.
Szabad György házelnök azonban ezt a megállapodást félresöpörte. Tiltakozásul a Fidesz képviselők kivonultak.

Pokorni egy riport kapcsán a következőket mondta:

„A kivonulás nem a tárgynak szólt, hanem annak, hogy a Szabad György házelnök által vezetett házbizottságban megállapodás köttetett a megemlékezés mikéntjéről és a kormánytöbbség ezt a megállapodást nem tartotta be. Az efölötti fölháborodás, nem pedig a trianoni béke megítélésének kifejezése volt a kivonulás. Megjegyzem: rossz döntést hozott a Fidesz, mert a kivonulást félre lehetett érteni. Azt akarta kifejezni, hogy az akkori kormánykoalíció eljárása elfogadhatatlan, de nem így kellett volna, mert lám-lám, húsz év elteltével is félreértik ezt a gesztust. Egy gesztusnak pedig egyértelműnek kell lennie.”


Most mit vagy oda?! A dzsobbikos troll-kommentelők cukisodtak. Ez is bizonyítja, hoggy Vona nyesegetése nem pusztában kiáltott szó volt. ;-)


A megújított civil induló

Egy a jelszónk, a béke, harcba boldog jövőért megyünk,
Egy nagy cél érdekében tör előre civil seregünk.
Bárhol is van hazája, bármely ég néz le rája,
Küzdő korunknak új nemzedéke mind itt halad velünk

Földön, égen zeng az új dal: Sorosság! Simonság!
Milliónyi szív dobogja ritmusát, ritmusát, ritmusát.
Nincs oly erő, mely legyőzné, ki a népért küzd,
És dalolja a jövőnek himnuszát: Sorosság! Simonság!


Ez nem magyarázat, hanem tény. Csak ti posztkomcsi, liberálisok és cukisok a részleteket elhallgatjátok, mert az megváltoztatja az előre meghatározott állításotokat. A részigazság még nem igazság.
Vörös rókák vagytok.


Posztkomcsi?!

A rákosi-kádár rendszerben volt tiltva az abortusz.
Azért lenne a Fidesz posztkomcsi, mert nem ért egyet az abortusszal?

Ki óbégatta, hogy a Fidesz/KDNP a nőket szülőgépeknek tekinti? Vadai.

Na ja! A rákosi-kádár rendszerhez az MSZP/DK is cukisodott.


"Ami most az országgal, a civilekkel, mindannyiunkkal történik, természetesen a Fidesz bűne – ugyanakkor a baloldal felelőssége. "

No meg a miénk. Akkor, amikor otthon maradunk -vagy máshol- amikor a civil szervezetek megmozdulnak. Oktatásért, egészségügyért, például. Finnyásan, merthogy a tüntetésen megjelennek az ellenzéki pártok tagjai.
Csak mondom: egy-két lézengő parlamenti képviselő nem 500, hanem 50 000 tüntető között fel sem tűnne.


Nofene. A ner elfoglalta a fészbukot és már ott is fideszdiktatúra van. Orbán összeesküdött a Zuckerberggel a Puzsér ellen. Egyébként valóban: ha civilék bementek volna az emeszpébe, már régen kidobálhatták volna a naplopókat és megmutathatták volna, mit tudnak. De ugye emlékszünk még, mi történt, miután a civilek átvetté az eszdéeszt?


A bizonyára szikrázó Majtényival nem (csak) a karizma hiánya és súlytalanság a probléma, hanem az is, hogy '72-ben balról akarta előzni a Kádár-rendszert és maoista tüntetést szervezett barátaival (pl. Demszkyvel, Mihancsikkal) a március 15-ét ünneplő "nacionalisták" ellen.

Persze most is Kádár utánérzés uralkodik, talán ezért fickósodott meg a jó öreg Majtényi. Pfejjjj!


Mi van a Jobbik civil szervezetivel?

A CÖF egyébként is Fórum és nem keverendő össze az általad felsorolt többivel.
A CÖF inkább az MDF-hez hasonlítható, amikor még nem alakult párttá. Így még az is előfordulhat, hogy 2018-ban a CÖF pártként fog indulni a választáson a Fidesszel szövetségben.


Köszönöm, akkor egyetértünk.
A továbbiakban légyszi ne terjessz bolsevik propagandát. Már többször nagyon szomorú vége lett.


"Ami most az országgal, a civilekkel, mindannyiunkkal történik,
természetesen a Fidesz bűne – ugyanakkor a baloldal felelőssége."

Úgy látszik, ezt érdemeljük.
A Kádár korszak '56-ot ellenforradalomként adta el,
a rendszerváltás utáni történelem könyvek a rendszerváltást '56-hoz hasonlítgatták. (Egy önszervező, bátor forradalmat egy kívülről szervezett, sunyi birodalomváltással!!!)
Most pedig sikeren beadták (már akinek!), hogy a migránsok elveszik a munkát előlünk, sőt, megtámadtak! (Miközben legföljebb átutazni akartak Mo.-on.)


Így van, Puzsér!
Sőt még ígyebben!
A mai ellenzéki pártokat is pénzelik innen-onnan, az álcivileket is, a továbbiakban legyen úgy, hogy egy hónapig az egyik alakulat, másik hónapban az ellenzéki pártok legyen a hivatalos ellenzék.
Mindenki jól jár, mert a finanszírozést is el kellene osztani közöttük, egyik hómapban az egyik alakulat, a másik hónapban a másik alakulat kapna támogatást, és negyedévente lenne egy hónap, amikor egyik sem.
Rögtön megtanulnának értelmesen beszélni, programot készíteni és vállalni azt, amit mondanak.
Aztán meg egyik ellenzék ellenzéke lenne a másiknak, miközben Fecó jól összefogná őket.
Drága Puzsér! még sok ilyen bölcsességet, amire még bölcsebbet lehet kommentelni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó