Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. január 12. 07:16

Egyáltalán: hogyan kapcsolódik egymáshoz az álcivilség és a kormányellenesség? Lehet, hogy az álcivilség elsődleges ismertetőjele a kormánykritikus attitűd? Ki igazodik itt ki?

Éppenséggel lehet követni az izraeli mintát egy demokratikus közép-európai országban, csak akkor néhány kérdést tisztázni kellene. Például el kellene dönteni, hogy ki a civil, és ki az álcivil. Mennyire civil a CÖF, amely most hatalmas plakátokon éppen Vona Gábort üti-vágja, mondhatnánk civil módra, totál politikamentesen? Ügyes-e az a politika, amely a tervezett rendeletével az összes civil iránt gyanakvást kelt, már-már háborút hirdet, holott neki csak bizonyos (ál)civilekkel van baja, és nincsenek érvei arra nézvést, hogy ha már ennyire civilmozgalom-ellenes, akkor miért támogat egyes (ál)civileket? Tán csak nem azért, mert ők viszont roppant hasznos politikai szolgálatot tesznek neki? Egyáltalán: hogyan kapcsolódik egymáshoz az álcivilség és a kormányellenesség? Lehet, hogy az álcivilség elsődleges ismertetőjele a kormánykritikus attitűd? Ki igazodik itt ki? És besorolható-e gond nélkül a kormányellenes álcivilek közé például a TASZ, amely szervezet Gyurcsány országlása idején a 2006-os rendőri atrocitások után számos sértettet képviselt, így az ellenzék akkori vezérét, Orbán Viktort is, aki ellen pert indított az Igazságügyi Minisztérium, mert kimondta, hogy a rendőrség nyílt politikai uszításra cselekedett? Ki tehát a civil, és ki az álcivil? Nem olyasmi ez az egész, mint az álhírek máris szép karriert befutott kategóriájának esete, ahol a biztos fogódzót szintén csak egyetlen tényező, az Oroszországhoz való viszony jelenti?

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107902


Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


:-))))))))))))))))))))
index.hu, 444.hu
A Soros-féle Transparency indexes és 444-es újságírókat tüntetett ki
888.hu

2017. január 11. 22:07
Ráadásul egy olyan cikkért kaptak 500 ezer forintot a mélyen tisztelt zsurnaliszták, amit Gyuri bácsi szervezete rendelt meg tőlük.

Csodálatos nap ez a mai, hiszen újabb díjat zsebeltek be a "független-objektív" újságírás atyaúristenei. Ráadásul nem is akármit, hanem az év legjobb oknyomozó újságírójának járó Gőbölyös Soma-díjat.

A rangos elismerést egy szerda este 7 órakor kezdődött gálán adták át a díjat kezelő alapítvány kuratóriuma és a Transparency International képviselői.
Ofkorsz, hogy az egész egy újabb bennfentes Soros-ajnározás. 500 ezer forintért.

Az indexes bértollnokok egy olyan cikkecskéért kapták a kitüntetést, amely "állítólag" lerántja a leplet Rogán Antal belvárosi jobbkezéről, Kertész Balázsról. A 444-es újságíró pedig a Questor-botrányról szóló cikksorozatért kapta meg a díjat.


Gondolkozzunk el azon, ha az etikusság is követendő értéket jelent, hogy hogyan kezelje az ember azon helyzetet lelkiismeretileg, ha adott vállalkozók, adott utakon, eszközökkel jutnak forrásokhoz, közvagyonhoz, milliárdokhoz s ha az azok mögött álló csapatok "kisezer" irányba ténykedve politikai céloknak, hatalmi versengéseknek lesznek finanszírozói ezen folyamatok során.


Senki nem pénzel önzetlenül egy szervezetet, a pénz mögött mindig elvárások vannak. A külföldről pénzzel támogatott civil szervezetek a pénzért valamilyen megbízást teljesítenek. A civil máz alatt politikai tevékenység folyik, az adományozó által elvárt irányba. Ez pedig ugyanolyan beavatkozás a belügyekbe, mint amikor a Szovjetúnió támogatta az akkori felszabadító mozgalmakat ideológiával, pénzzel, majd fegyverrel.


"Az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt"

Annak az újságnak a firkásza ne keresse az álcivilség, álfüggetlenség fogalmát, melynek tulajdonosa 180 fokos fordulatot hirdet.


a kormány (OV) elég nyilvánvaló célja, hogy a másként gondolkodókat (sajtó, civil szervezetek stb.) elnémítsa
ezt első lépésben már sikerült megvalósítania a fidesz vezetőségében (ja, a fidesz vezetőségben már gondolkodók sincsenek, csak végrehajtók, benyalók)


Ha a Jerusalem Post írja, akkor naná, hogy úgy van!
ÉdesJóIstenem! Nem is volt olyan régen, amikor még az arabokat védtétek ezerrel (no és Putyint és Oroszországot utáltátok nagyon-nagyon)- s lám mennyire megváltozott a helyzet!
Az csak a nagy szerencse, hogy jellemetek szilárd, a puha gerincűek nem Ti vagytok, nem ám!


Amit írsz nem más, mint feltételezés. Ugyanez az alapja a 444.hu "oknyomozó" írásainak.

A 444.hu írásait tényként fogadod el, de a Jerusalem Post Sorosal kapcsolatos dokumentumokkal alátámasztott írásának hitelességét kétségbe vonod.


A Fideszt és a fideszeseket rég nem érdeklik etikai dilemmák. Ütni kell az ellent. Ha ütjük jó, ha ütnek minket rossz. A világ meg egyszerű.


"Ráadásul egy olyan cikkért kaptak 500 ezer forintot a mélyen tisztelt zsurnaliszták, amit Gyuri bácsi szervezete rendelt meg tőlük."

Ez a gond. Soros rendelte a cikket és a Soros álciviljei kitüntetnek érte:-))))))))))


Ha nem lett volna kormányváltás, még mindig működne a Quaestor. Az előzőek nagyon támogatták, pedig tudniuk kellett, hogy működik.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó