Tüzelik Trumpot

2017. január 12. 09:41

Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

A világ halad azon az úton, amelyen haladnia adatott. Lehetséges persze, hogy újabb végzetes események felé, hiszen az USA még hivatalban lévő vezetése az utolsó pillanatban is amerikai fegyverek tömegét hordatja az orosz határok közvetlen közelébe.

„Amúgy a dolgok lassan elrendeződnek. A szavazatszámlálási hercehurcának vége lett, amikor Joe Biden, a hivatalban lévő Obama-adminisztráció alelnöke hivatalosan is bejelentette, hogy »It is over«, vagyishogy az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökévé Donald Trumpot választották. A multinacionális cégek is beállnak a sorba. Elsőként a Locheed Martin kapcsolt, s Trumpnak az F-35-ös repülőgépek magas árát bíráló Twitter-üzenetére a cég igazgató tanácsa egyfajta karácsonyi ajándékként jelentette be: csökkenteni fogják az árat. Az autógyártók közül előbb a Ford, majd a Toyota adta hírül: készek támogatni a leendő elnök gazdaságpolitikáját, s összeszerelő üzemet telepítenek az USA-ba.

Igaz, hogy a liberális New York-i, washingtoni és Los Angeles-i értelmiségi körök méltatlankodását két napja még felerősítette Meryl Streep, amikor kemény szavakkal illette Donald Trumpot, aki – a színésznő szerint – egy fogyatékkal élő embertársát figurázta ki. De ez azzal együtt is csak közjáték marad, hogy Trump azt állította: az illetőt újságírói köpönyegforgatása miatt vette célkeresztbe, majd valamivel később Streepet Hillary Clinton lakájának, és szerintem méltatlanul, Hollywood leginkább túlértékelt színésznőjének nevezte.

De ettől még a világ halad azon az úton, amelyen haladnia adatott. Lehetséges persze, hogy újabb végzetes események felé, hiszen az USA még hivatalban lévő vezetése az utolsó pillanatban is amerikai fegyverek tömegét hordatja az orosz határok közvetlen közelébe. Ahogyan ennek előtte is a Baltikumba, Lengyelországba, Romániába telepített bázisokkal, harckocsikkal, rakétarendszerekkel, nem utolsó sorban az ukrajnai puccs megszervezésével és finanszírozásával gondolta féken tartani a Kreml vezetőit a Nobel Békedíjas Barack Obama, ahelyett, hogy az együttműködésre épített volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107909