Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. január 11. 07:39

Úgy tűnik, a jelenlegi kormányzati szabadságharc ellenére a gazdaságban megmarad a külföldtől való erőteljes és indokolatlan függőség.

Képletesen szólva a magyar gazdaság versenyképessége egy könnyűszerkezetes, bármikor elbontható gyárcsarnok lehetne. Ebben az összeszerelő üzemben az egyik oldalon alacsony képzettségű melósok tartják az anyát, a másikon pedig ugyanilyen melósok csavarják bele a csavart. Ám nemhogy a készülő termék, de még a kezükben lévő import csavarhúzó, az importcsavar és az anya is külföldi eredetű. Ott tartunk, hogy hat év telt el a „nemzeti erők” gazdaságpolitikai forradalmának kitörése óta, de a honi cégek részvétele és teljesítménye továbbra is megszégyenítően alacsony, a magyar gazdaság belső erőforrásai továbbra sem léteznek.

Pedig történelmi lehetőség előtt áll hazánk, amióta megnyíltak az Európai Unió pénzcsapjai. Korábban soha nem látott mértékben ömlik a friss pénz évek óta a gazdaságba. Azonban ennek célja is van, méghozzá a jövő. A későbbi növekedés alapjait kell megteremteniük több ezer milliárd forintnyi összegeknek. Azért, hogy a tehetséges, sikeres, alkotóképes hazai vállalatok létrejöjjenek és erőre kapjanak. Ám ahogy Róna Péter közgazdász fogalmazott, a kormány nem ezt a célt követi, hiszen a rendelkezésére álló forrásokat kontraszelekcióval osztogatja, pazarolja el. Leginkább hozzá közel álló, tehetségtelen klienseinek adja oda. Ebből így nem versenyképes gazdaság lesz, hanem csupán pár elégedett milliárdos és elégetett milliárdok.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107869


Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Wiedemann Tamás a megvadult propagandista, most a gazdasági szakértő szerepében tetszeleg és azon kesereg, hogy megmarad Magyarország külföldtől való erőteljes és
indokolatlan függősége.

Ha eszénél lenne érzékelhetné, hogy Magyarország területe 93000 négyzetkilométer és ezen a területen nem találhatók meg a modern gazdaság működtetéséhez szükséges természeti erőforrások sem, ezért ha modern gazdaságot akarunk építeni rá vagyunk utalva a külfölddel kapcsolatos kereskedelemre.

Tehát egy normális ember számára világos kellene legyen, hogy indokolt Magyarország külföldtől függése.

Persze Wiedemann Tamás helyzete sem könnyű!

Ott áll mögötte korbáccsal a tőkeerős laptulajdonos és odacsördít korbácsával, ha Wiedemann Tamás nem az eszetlen kormányellenes propagandát nyomja.

Ezt a fajta egyoldalú hazug, lehengerlő, hányingerig ismételgető érvelést, amit alkalmaz, argumentatio ad nauseamnak hívják tanult tudósok.

Ahogy több propagandista is felismerte, a módszer hatékony,
mert ha valamit kellő ideig (és hatással) ismételgetünk, az emberek egy idő után hajlamosak elfogadni igaznak,
talán mert megszokottá válik, mint egy ismerős bútordarab, észrevétlenül része lesz az ember gondolkodásának.

Szélsőséges formájában akár agymosásra is alkalmas.

Ez a fajta egyoldalú hazug, lehengerlő, hányingerig ismételgető érvelést nem csak Goebbels alkalmazta hatásosan!


Nem csak érzékelt, de rusnya jelen, jövő. Különösen úgy, hogy többezer milliárd ft pénzeső jött.


Nem jó a hasonlat!

Svédország 450 295 km²-en terül el, és ezzel az 56. legnagyobb ország a Földön. Majdnem hatszor akkora, mint Magyarország, területén olyan erőforrások is megtalálhatók, mint például a vasérc, ami Magyarországon nincs.

De még Svédország is megbénulna, például, ha nem importálna olajat/földgázt/szenet.

A svéd gazdaságban is megmarad a külföldtől való erőteljes és indokolt függőség.

Csak olyan fantaszták, mint te képzelhetik, hogy minden azon múlik, hogy Magyarországon csak hülye emberek élnek ezért csak hülyéket képesek képviseletükre megválasztani.

Nem kellene elfelejteni az olyan túl okosoknak sem, mint Te, hogy azok az Országok, amelyek a Béketáborban raboskodtak csaknem fél évszázadig még nem tudták ledolgozni az ebből fakadó hátrányt.

" Egy öntudatos, gazdag és fejlett társadalom találkozott egy összeomló rendszerrel. A mentőcsónakban ülők nem várhatják el, hogy rögtön a luxuskabinokban kapjanak helyet. „

A 80-as évek végén Kelet-Európa gazdasága romokban állt, s az import liberalizácó, a vámhatárok eltörlése csak a kegyelemdöfést adta meg: az addig védettséget élvező kelet-európait ipar hirtelen szembetalálta magát a nemzetközi konkurenciával, és elvérzett.


Csak halkan: még Észak-Korea is függ a külföldtől. Amerika is.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó