A bevetés

2017. január 11. 14:24

Ungváry Krisztián
Index

Egy magas, szakállas ember kétszer is rám vetődik, hogy kicsavarja kezemből a sípot. Ügyetlen. Ezt nem veszik el tőlem, csak akkor, ha törnek-zúznak.

„Közben nem tudom, mi van a lányokkal, tőlem jobbra állnak, fütyülnek, őket is támadják. Az ordításban csak az észlelhető, ami egy tízméteres körön belül van. Kicsit aggódom értük, de nincs erre idő, mert mások fordulnak felém, és ordítani kezdenek. Kivételesen egy fiatal férfi többször elmegy mellettem, és faarcot vágva direkt a lábamra tapos, de nem mond semmit. Szerencsére nem rúg. Mit gondolhat magában rólam? Milyen jó, hogy vannak kamerák. Tőlem nem messze időnként hirtelen meglóduló emberek, dulakodások, valakit kiemelnek. Egy helyes fiút valaki zászlóval nagyon fejbe vert, mert sípolt. Eddig megúsztam.

Úgy érzem magam, mintha 1944-ben az Omaha-partszakaszon lennék a partraszállás közben. Hogy melyik oldalon, az most tök mindegy. Többen jönnek felém, nekem folyamatosan sípolnom kell, néha töltök, akarom mondani, abbahagyom, hogy levegőt vegyek. Ekkor ahelyett, hogy kifújnám magam, pár szóval magyarázni próbálom a körbegyűlteknek, hogy miért csinálom ezt. Nem mindig adekvát a válasz, például akkor, amikor azt ordítja egy hívő az arcomba, hogy mit szólnék, ha a fiam temetésén mások sípolnának. (Azt kellett volna mondanom, hogy ha annyit lopott volna, mint ezek, akkor tegyék nyugodtan.)

Természetesen előjön a holokauszt is, hogy azt bezzeg nem szabad zavarni, és hogy elrontjuk az ünneplést, amihez nincs jogunk. Többen kiabálják, hogy nagyot csalódtak bennem. Szóval az olvasóim. Erre számíthattam. Mennyire vicces ez, hiszen nekünk egy oldalon kellene lennünk, ha nemcsak néznének, hanem látnának is. A szólásszabadságról mondok pár szót, és a politikai véleménynyilvánításról, meg arról, hogy a kormány meghamisítja 1956-ot. Majd újra fújom a sípot. Közben egy apró hölgy üvölt velem, és lengyel zászlóval csapkod felém, az orromhoz elég közel. Előjön a migránssimogatás, amire közlöm, hogy cikket írtam a határok lezárása érdekében. Hatása annyi, mint az izzó vaslapra eső vízcseppnek. Műveletlen parasztnak neveznek, amin először megütődöm, és azt ordítom, hogy az MTA doktora vagyok. Aztán rájövök, hogy mennyire nevetséges a reakcióm, és a kérdést nem bolygatom tovább. Inkább sípolok tovább.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107888

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... azt ordítom, hogy az MTA doktora vagyok."

???

Kicsit olyan, mintha valami beteg mondaná ezt az egykori OPNI-ban.

Rossz fütyülőt fújt. A lovasszoborét kellett volna fújni.

Esel.

Ez az egész olyan szürreális.

Ellenséges közeg ?
Aki a közeget ellenséggé teszi viselkedésével, azzal bizony - vérmérséklettől függően - nem barátságosak.
Hős ?
Nem, provokátor, aki azt képzeli magáról, hogy hős. A túlnyomó többséggel szemben képvisel ilyen módon egy törpe kissebbséget, miközben neki módjában áll a véleményét újságokban, cikkekben kifejteni.
MTA doktor ?
Tessék mondani, amikor előadást tart, akkor bemehet 5-10 ember sípolni ? Ez volna a tudomány ? Ez volna a magas értelmiségi kultura ?

Trollkodásnak király, de egy troll ne vegye komolyan magát.

Innentől szánalmas. Phd Szánalmas.

Ha kimész a dk-sok közé Gyurcsányt fütyülni, ott is kapsz egy pofont. Oda-vissza működik. Egyébként az is poén.

Szóval kár túldimenzionálni.

Az MSZP/SZDSZ Führer másként oldaná meg.


"Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük"

(Veszprém, 2006. február 25.)

A Kossuth teret a ti emberitek szarták tele kínjukban.

Ez kifigurázás? Szerintem teljes joggal fütyültek Gyurcsány alatt, és Ungváry is joggal fügyül most. Más kérdés, hogy amikor 90% fütyülni akar, akkor ez mezei demonstráció, amikor 1% akkor trollkodás.

Szóval tőlem spec fütyülhet mindenki, de ha egy törpe kisebbség vagy a tömegben, akkor képen fognak törölni.

Csak ezt a mártír/betmen-pózt hagyjuk már!

"az MTA doktora vagyok."

Hagynád már a fejtársaiddal együtt, szegény Széchenyit nyugodtan pihenni.
A sírjában sem hagyjátok békén, szégyelld magad!

Válaszok:

"Az RTL Klub riportere egy levegővételnél kérdez, miért ütöttek meg."
A Bertelsmann-Soros ütegek a helyükön, természetesen...

Ha megengeded, megszorítom a kezed, és gratulálok a férjednek.
Ne legyen féltékeny, már kinőttem a hódítási korból.

Mint ezek, te szerencsétlen!? Az ötvenhatosok? Merthogy pont ott álltál, ahol sortüzet kaptak a tetőről!
És mi róluk emlékeztünk meg.

"Nem mindig adekvát a válasz, például akkor, amikor azt ordítja egy hívő az arcomba, hogy mit szólnék, ha a fiam temetésén mások sípolnának. (Azt kellett volna mondanom, hogy ha annyit lopott volna, mint ezek, akkor tegyék nyugodtan.)"

Az ember esze megáll. Hogyan lehet a Kossuth téren zajongókat, sípolókat ért zaklatást összevetni az Omaha Beach fedőnevű partraszállás borzalmával, ahol legalább 4500 ember meghalt, 3500 angolszász. Az első rohamban érkezőknek semmi esélyük nem volt a túlélésre. Több tiszteletet az elhunytaknak.
Más: az index soron szerepel "Don-kanyar", ne legyenek nevetségesek.

Talán önirónia. Talán az önkritika teljes hiánya.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés