Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. január 11. 14:06

A fiatalok a felsőoktatással kerülik el az élet alapvető tényeivel való szembenézést.

„A fiatalok döntő többsége a felsőoktatás útját választja. Miért? Mert az a kényelmesebb. Mert azzal elkerülheti a szülők és tanárok konfrontációját. Mert azzal még pár évig elhalaszthatja a felnőtté válást és a felelősségvállalást. Mert nem ismer alternatív lehetőségeket.

Nézd. Nem a te hibád, ha érettségivel a kezedben arra ébredsz, hogy egyáltalán nem készítettek fel az életre és hogy csak a legprimitívebb munka elvégzésére vagy képes. De az isten szerelmére, ne kövesd azoknak a tanácsát, akik ilyen helyzetbe juttattak. Hacsak nem az a gyermekkori álmod, hogy mérnök, ápoló, orvos, vagy bármi olyan szakember legyél, akinek megkövetelt és elengedhetetlen a papír léte, ideje a saját kezedbe venni az életed.

És aztán nem is beszéltünk a diákhitelről…

Én úgy látom, hogy a fiatalok a felsőoktatással kerülik el az élet alapvető tényeivel való szembenézést. Úgy gondolom, épp ezért tombol hatalmas mértékben az alkohol- és egyéb kábítószer-fogyasztás illetve a pillanatnyi örömök hajszolása az egyetemisták körében. Leginkább azt a tényt kerülik, hogy akik azt állítják magukról, hogy szeretik őket és törődnek velük – elsősorban a szülők, aztán a tanárok – a valóságban hazudtak nekik és kimondhatatlan mértékben visszavetették őket a siker és a boldogság elérésében. Általában így jönnek létre a marxisták és a kommunisták, a szabadság ellenségei, a szocialista idősek, akiknek »jár« a béremelés, és akiket »kizsákmányol« a kapitalizmus – ők azok, akik mind a mai napig nem hajlandóak beismerni, hogy rossz úton járnak, akik szegényen, gyűlölettől fűtve robotolják le az életüket. A kulturális hazugságok mindent átölelő hálójáról lásd Stefan Molyneux Az igazság útján: Az illúzió zsarnoksága című könyvét.

A világunk nagyon egyszerűen működik: minél több értéket állítasz elő embertársaid számára, annál gazdagabb leszel. Az értékteremtés kulcsa nem mágikus állami papírok, hanem az elméd: a képességek, amiket elsajátítasz, a kreativitásod, a motivációd, a szorgalmad, a kitartásod, a megfigyelőképességed, a kezdeményezőképességed. Mindezek hiányában három diplomával sem fogsz többet keresni, mint a kapitalizmus igazságtalanságáról mormogó megkeseredett, vén szocialista, akinek a jelszava »szorgos munkás korán hal« és »én többet érdemlek.« Ezekkel a képességekkel viszont számodra a felsőoktatás nem több, mint a legértékesebb éveid pazarlása, mielőtt szabadjára engedhetnéd értékteremtő képességeidet és mielőtt saját boldogságod kovácsává válnál.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107879


Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Egy jó mesterember vállakozástudományi végzettséggel a legbiztosabb megélhetés.


"A világunk nagyon egyszerűen működik: minél több értéket állítasz elő embertársaid számára, annál gazdagabb leszel."

Táborszki Bálint miféle értéket állít elő?

Vagy a kreatív managerek?

Vagy a key account managerek?

Vagy a bloggerek?

Vagy a kommunikációs szakértők?

Vagy a genderkutatók?

Mindegy.

A fontos a lényeg teljes félreértése: a mai világ lényege éppen az, hogy minél silányabb minőséget állíts elő, amit a vásárlónak hamar újra kell cserélni. Ehhez járulnak hozzá a marketing- és reklám "szakemberek", akik ugyancsak fogyasztásra buzdítanak.

Az érték előállítása és fogyasztása lassan szubkulturális lázadás lesz.


Ostoba kommunista munkásmozgalmi kis köcsög. A legszánalmasabb kimagyarázása annak, hogy miért nem vitted semmire az életben. Ja mert szembenéztél az élettel már 18 évesen, aztán azóta is tombol az életszínvonalad. Iszonyat, mi megy ebben az országban.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2017. január 11. 17:33

"Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer." (W.Sh.)


"Leginkább azt a tényt kerülik, hogy akik azt állítják magukról, hogy szeretik őket és törődnek velük –

elsősorban a szülők, aztán a tanárok

– a valóságban hazudtak nekik
és kimondhatatlan mértékben visszavetették őket a siker és a boldogság elérésében. "

Mit mond a régi magyar tanítás, Dugonics András "tanító" által, Grünn Orbán Úr szavaival?
"A lelkiismeret, mellyel hivatalát viselte; az ifjúság és a haza szeretete nyugodni őt nem hagyták, a romlottság és a feslettség gátlásában... Jól tudta Ő azt, hogy csak akkor nevelünk a Hazának hasznos Polgárokat, mikor a tudományt és az erkölcsöt együtt plántáljuk. Sőt, mivel a tudomány erkölcs nélkül számtalan példákban a közjóra és boldogságra nézve ártalmasnak találtatott, előbb jó Polgárokat, aztán tudósokat szükséges nevelnünk."...

Hol állunk mi - ma - ettől?
Itt lenne az ideje egy átfogó gyermek- és ifjúságvédelmi törvény megalkotásának.
Egyik pontja mindenképp tartalmazhatná:
az élő produkciókat a magyar állam támogatja, a felvételre előadott mű- (ál)produkciókat érezhetően megadóztatja.
és az 1. pont ez lenne:
18 éven aluliak gyermeknemzését a magyar állam semmilyen módon NEM TÁMOGATJA.
És még sok pontja lenne az új törvénynek.
Pl.: a reklámtörvény kötelezővé tenné a reklámok létrehozóinak nevét, az effektek számát, de legfőképpen: minden reklám elején és végén a feliratot, amennyiben csak egyetlen trükk- effektet is tartalmaz:
Az itt látott hirdetés a való világgal nincs kapcsolatban.
Estébé, estébé...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2017. január 11. 17:00

Ez kimaradt, bocs: Magyar példabeszédek és jeles mondások Dugonics Andrástól


Itt tartunk:
"Ilyen Bénán Még Senki Nem B...tt Meg!
Balazs Bela
Balazs Bela
7 540
371 321 megtekintés
Közzététel: 2016. dec. 31. Youtube

Ilyen Bénán Még Senki Nem B...tt Meg!

Nézzétek velünk a magyar klasszikusokat. Sebestyén Balázs Show jában láthattok igazán vérre menő verekedéseket, vicces ufós jelenteket. Van hogy azt hisszük Balázs megőrül, olyan röhögőgörcsöt kap..."

Íme, a klasszikusok hívószavai:"
sebestyén balázs, balázs, show, verekedés, show, erzsi, megőrül, vicces, ufó, legjobb jelentek, balázs show verekedés, balázs show erzsi, sebestyén balázs tapló, balázs röhögőgörcs, kész átverés,"
Legjobb megjegyzések:
numeraaa23 órája
Néhány "patront" én is szívesen belelőnék...
1
Cristian Calhoun
Cristian Calhoun6 napja
Nem nagyon kedveltem Balázst, és ez a műfaj biztosan nem az országos tévébe való, de ahogy vezeti a műsort, az minden ízében profi, el kell ismerni. Nem szól közbe túl sokat, amikor igen, akkor előre lendíti a beszélgetést, visszaterel a tárgyhoz, intelligensek a közbevetései... Kifogástalan munka. Leszámítva, hogy a 11 éves gyereknek nem ilyet kéne mutatni a tévében.
14
baviki
baviki4 napja
Ez így igaz, csak ha valaki nagyon meg van szorulva anyagilag, nem gondol ezekre a kellemetlenségekre... S a felelősség? Én még feljebb mennék: rendező, tv-igazgató, médiaellenőrök, de elsősorban a törvényhozók; maga a liberális rendszer, ami ezt lehetővé teszi...
3
Cristian Calhoun
Cristian Calhoun4 napja
Pontosan! Jól látod nagyon is! Le ezzel a bomlasztó, családellenes dekadens rendszerrel! >:(

Tanuljatok fiatalok!
RTL+ és Balázs "felső-oktatásában"!
Éljen a Magyar Parlament és az ő törvényhozói!


Utólag olvasom a hsz-eket.
Közben arra gondoltam, túllőttem a célon.
Amit tőled idézek, megerősít:
"Iszonyat, mi megy ebben az országban."
Inkább alálőttem.
A helyzet annyira rossz, amit a mai fiatalok átélnek, az nem életharc, hanem halálharcként lehet legpontosabban leírni.
A felelősök:
mi vagyunk, 30 éven túliak, mindannyian.


Hogy az általam reklamált új gyermek- és ifjúsági törvény mennyire időszerű, itt van ez is:

„Ribancból babát” mozgalom – egy anya meghekkelte a játékipart

"Egy ausztrál nő szörnyellákat vesz használtan, leradírozza róluk a túltolt sminket, és emberarcú babákkal jutalmazza meg a világot. Így tör utat magának a normalitás…

Régóta tudom, hogy van Barbie, de hogy Bratz meg Monster High néven is piacra dobtak amerikai divatbaba-kollekciókat, arról csak az imént értesültem. Ahogy elnézem, ezek a ribanccá pingált ellenszenves kis görcsök hivatottak ma előmozdítani a jövő nemzedékek esztétikai fejlődését."
http://valasz.hu/vilag/ribancb..


De, helyet foglaltam, és tandíjat fizettem, amit a tanulmányaim melletti munkámból finanszíroztam. Egyéb kérdésed? Nem fogom telesírni a párnát éjjelente, amiért nem lettem a diplomásokat fikázó kocsmatöltelék lumpenproli.


és ez pont a komoly szakokon


Pol Pot reinkarnáció


"a te tandíjjad az kb 5% volt annak az összegnek amit az adófizetők rádköltöttek"

Az adó mértéke, amit én befizetek, az meg magasabb, mint a népesség 90%-áé. Szerinted ki járt rosszul? Mondjuk nem várom el, hogy ilyen következményeket megérts, neked elég csak egy lépéssel előre gondolkodni (vagy annyival sem). Azt sem várom el, hogy felgogd egy ország gazdasági teljesítőképessége és a munkaerő versenyképessége közötti összefüggéseket. Végülis ez a 8 osztállyal európai színvonalat meg több ezer eurós fizetést váró semmirekellők országa.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó