Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. január 11. 11:50

Ilyen környezetben olyan beszédre számítanánk, ami riadót fúj, vagy legalább megcáfolja az aggodalmakat és bemutat egy érvet arról, hogy a jövő miért nem olyan sötét, mint amilyennek látszik. Obama azonban egyiket sem csinálta ezek közül.

„Obama elnöknek Chicagoból kedden az országnak címzett búcsúbeszédében semmi sem volt sokkoló. De a kontextusban a beszéde egyenesen bizarnak hatott, mintha egy másik bolygón mondta volna azt el. 

Sok embernek, az amerikaiak többsége közül, akik nem támogatták Donald Trumpot novemberben, a jelen helyzet olyan, mint egy válság. A jóléti állam történelmi megszorítások küszöbén áll. Az egyenlőtlenségek robbanásra készen állnak, ahogyan a gazdagokat sújtó adók zuhanásnak indulnak. A muszlimoknak a kormányuk nyílt diszkriminációt ígér. A bevándorlók számára történelmi visszaszorítást. És a szivárogtatások Trump és a Kreml kapcsolatairól, egyik obszcénabb, mint a másik, úgy tűnik sosem érnek véget.

Ilyen környezetben olyan beszédre számítanánk, ami riadót fúj, összehívja a csapatokat ezen politikákkal szembeni ellenállásra vagy legalább megcáfolja ezeket az aggodalmakat és bemutat egy érvet arról, hogy a jövő miért nem olyan sötét, mint amilyennek látszik.

Obama azonban egyiket sem csinálta ezek közül.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107877


Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Talán Obama nem akart többet hazudni...


Egyhamar néger elnököt nem fognak választani az
usában, az már biztos.


Na tessék, a liberálisok elvárásainak már Obama sem képes megfelelni.

Élménygazdag 4 évnek nézünk elébe. Én arra számítok, hogy kábé megismétlődik mindaz, ami 2010 óta nálunk folyik progresszoréknál.


A polgárháború óta nem volt ennyire belső indulatoktól fűtött az az ország. Vagy Trump megválasztása csak az apropó?


Most mintha 'magasabb' szintre emelkedtek volna az ellentétek.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó