Jó szónok, rossz elnök

2017. január 11. 11:50

Douglas E. Schoen
Fox News

Barack Obama úgy fejezte be az elnökségét, ahogy elkezdte, szárnyaló retorikával és politikai pompával, ami azonban messze meghaladta a tényleges kormányzási teljesítményét.

„Barack Obama úgy fejezte be az elnökségét, ahogy elkezdte, szárnyaló retorikával és politikai pompával, ami azonban messze meghaladta a tényleges kormányzási teljesítményét.

Barack Obama búcsúbeszédének retorikája valóban nem illet az elnöksége sivár valójához. A magas népszerűségi mutatói ellenére, Obama nem marad több, mint a Hillary Clinton látványos veresége miatt megtört demokraták szimbóluma, inkább mint egy ténylegesen sikeres elnök, aki befejezett hagyatékkal távozik.

Obama Amerikának egységet és gyógyulást ígért a Bush évek után, de polarizációt és megosztottságot hozott.

Ma Amerika sokkal megosztottabb és párthűbb, mint amikor Obama elnök lett, ezt a trendet saját lekezelő és lekicsinylő politikai stílusa fokozott.

A megosztottság, amit Obama hintett el az elnöki megbízatása alatt, komoly következményekkel járt az ország nagysága és stabilitása szempontjából. Amerika gyengébb mind itthon és a tengerentúlon, mint amikor Obama hivatalba lépett.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107876