Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Viselt dolgok
2017. január 11. 10:29

Betiltották a teljes testet fedő burka kereskedelmét és előállítását Marokkóban. Egy belügyminisztériumi forrás biztonsági okokkal indokolta a megosztó döntést. Az arab királyság üzleteit hétfőn tájékoztatták, hogy negyvennyolc órájuk van megszabadulni a ruhadaraboktól.

Marokkóban betiltották a burka eladását, gyártását és importját helyi hírforrások szerint. A ruhaüzleteket hétfőn levélben tájékoztatták arról, hogy negyvennyolc órájuk van megszabadulni a készleteiktől – értesült a BBC. 

Arról egyelőre nincs hír, hogy a ruhadarab teljes és nyílt tilalmáról van-e szó. Hivatalos kormányzati bejelentés nem történt, de a belügyminisztérium egy magas rangú tisztviselője a Le360 hírportálnak megerősítette a tilalmat. A rendelkezést biztonsági okokkal indokolta meg, ugyanis szerinte „banditák ismételten használták ezt a ruhadarabot bűncselekmények elkövetésére.” 

A mérsékelt iszlámot követő VI. Mohamed király vezette országban a döntés megosztó fogadtatásban részesült. A teljes arcot és szemeket is takaró burka nem népszerű a királyságban. A marokkói nők inkább az arcot szabadon hagyó hidzsábot viselik. Az ország északi, konzervatív részén és szalafista körökben a szemnek rést hagyó nikábot hordják.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107874


Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Torkanal ragadtak meg a kerdest mint Pelikan elvtars. Mintha nem az lenne a legkevesbe erdekes, hogy mi a francba oltozkodnek az arab nok.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2017. január 11. 11:46

De az annál fontosabb, hogy egy öngyilkos merénylő milyen ruhát hord. Egy ilyen klepetusban igen könnyű elrejteni egy bombát. No meg egy pasi is el tud bújni benne, mint ahogy néhány, a kurdok által elfogott IS "harcos" esete is mutatja.


Hát, erről az abba belebújó hős IS "harcosokat" kellene megkérdezni.


Valami ilyesmit akartam írni, a városokban a tiltás nem lesz gond, viszont a félnomád berbereknél ennek a "viseletnek" a homokviharok miatt praktikus okai vannak, férfi és nő is eltakarja az arcát. Nem hinném, hogy ezen a szokásukon változtatnának. Egyébként Marokkó jó kapcsolatokat ápol a franciákkal, de az Unióval is, valamilyen mediterrán együttműködés keretében és szerencsére elég stabil országnak látszik.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó