Donald Trump és Hollywood: valós felháborodás vagy show?

2017. január 10. 11:16

Balla Eszter
Válasz.hu

Az unalmasnak ígérkező műsort a beszéd feldobta, most mindenki erről beszél. Trump ismét hozta a nézettséget. És ez neki is, Hollywoodnak, az NBC-nek is a jól jött.

„Donald Trump egykor nemcsak szerette a liberális sztárokat, hanem maga is az volt. Celeb, a bulvársajtó kedvence. Országos ismeretségét egy valóságshow-nak, az Apprentice-nek köszönhette. Los Angelesben, a sztárok utcájában, a Hollywood Boulevard-on csillaga van. 2007-ben feleségével, Melaniával részt vett az Arany Glóbusz díjkiosztón. Baráti körébe stúdióvezetők, producerek, színészek tartoznak. Leendő pénzügyminisztere, Steven Mnuchin hollywoodi befektető volt. Korábban semmi problémája nem volt a filmiparral, sőt még Meryl Streepet is nagyra tartotta. Ma túlértékelt színésznőként jellemzi a háromszoros Oscar-díjas művészt.

Az amerikai filmes díjkiosztókon – ellentétben az európai filmfesztiválokkal – nem politizálnak, sőt az Oscaron kifejezetten tiltják. Fél perces késéssel sugározzák a műsorokat, nehogy valami oda nem illő elhangozhasson. Hogyan mehett át Meryl Streep beszéde? Miért hagyta jóvá az NBC vezetője, Jeff Zucker, aki mellesleg Trump baráti köréhez tartozik? Miért nem tiltotta le? Egyszerű ok miatt: az unalmasnak ígérkező műsort a beszéd feldobta, most mindenki erről beszél. Trump ismét hozta a nézettséget. És ez neki is, Hollywoodnak, az NBC-nek is a jól jött.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107842