Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. január 9. 11:49

A német Spiegel hírmagazin hosszú cikkben elemzi a magyar gazdaságot. Azt írják: a gazdasági szféra sem menekülhet a kormány beavatkozása elől; fontos, hogy a szereplők függő helyzetben legyenek, ezért Orbán olyan oligarchákat támogat, akik az ő hívei.

Orbán Viktor hatalma biztosítása érdekében korrupt oligarchikus rendszert épít Magyarországon, melynek a barátok és családtagok is részét képezik – írta a Der Spiegel, Függőségek hálója című cikkében. A hetilap említést tesz Felcsútról, ahol a futballrajongó miniszterelnök házától 50 méterre 3800 ember befogadására képes stadion áll, valamint a kisvasútról, mely részben uniós pénzből épült, s melyen naponta százaknak kellene utazniuk, hogy megtérüljön a beruházás, de többnyire kong az ürességtől. „Ennek a békés idillnek az ura Mészáros Lőrinc” – írja a lap, kitérve arra, hogy a felcsúti polgármester az ország húsz leggazdagabb emberének egyike, hat éve viszont még gázszerelő volt, mígnem iskoláskori barátja Budapesten miniszterelnök nem lett. Azóta cége épített stadiont, vasutat, s Mészáros egy sor cégben érdekelt.

Orbán egója

„Felcsúton Orbán gyerekkori álmai tűnnek megvalósulni, az látható kicsiben, ahogy Orbán Viktor az országot is kormányozza; hét év alatt szigorúan a maga képére formálta az államapparátust.” A lap szerint a miniszterelnök saját embereit ültette az apparátus, a biztonsági erők, az állami média és vállalatok és a bíróságok kulcspozícióiba, sok esetben meghosszabbítva megbízatásukat, hogy így biztosítsa a Fidesz uralmát.

„A fékek és ellensúlyok, melyek a hatalmon lévők önkényét hivatottak korlátozni, zavarják Orbán egóját” – írja a Der Spiegel. A lap szerint a gazdasági szféra sem menekülhet a kormány beavatkozása elől; fontos, hogy a szereplők függő helyzetben legyenek, ezért Orbán olyan oligarchákat támogat, akik az ő hívei. „A miniszterelnök rendszeresen biztosít állami hiteleket és közbeszerzési megbízásokat pártja követőinek. Ő dönti el, hogy ki gazdagszik meg Magyarországon” – állapítja meg a Der Spiegel.

Korrupciós ügyek, államközeliség

Alig telik el úgy hét, hogy ne röppenne fel újabb korrupciós ügy, teszi hozzá a lap. A Der Spiegel azt írja: a kormány célja a hazai vállalkozóréteg kialakítása, s a kormány fejlesztéspolitikájából időnként a miniszterelnök családja, például a veje, Tiborcz István is hasznot húz. A müncheni Süddeutsche Zeitung arról ír, hogy egyre több magyar sajtóorgánum kerül a miniszterelnök bizalmasainak ellenőrzése alá.

Az SZ kitér a korábban a Népszabadságot és több megyei lapot is kiadó Mediaworks eladására. Említést tesz arról, hogy Andy Vajna filmproducer államközeli bankok segítségével megvette a TV2 csatornát, politikai nyomás alá került az Origo honlap, Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója pedig megvásárolta a Figyelő című hetilapot.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107803


Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Akármilyen bizonyítékok is vannak, az ország érdektelen. Ez volt a cél. Kifárasztásos módszer. Bejött.


Hazug az arrogáns "ellenérvetek", mert a bejelentésekre a rendőrség megtagadja a nyomozást, vagy az ügyészség tesz keresztbe. Csak akkor ítélnek el fideszest, ha már a főnökeinek is kellemetlenné vált.


A szovjet Pravda jelentése Igazság volt.
A német Spiegel jelentése Tükör.

A Tükörnek elméletileg a valóságot kellene tükrözni, a Pravdából az Igazságnak kellett volna folyni.

Mindkettő durván átveri az egyszerű embert a tulajdonlás jogán.

Aki fizet, az rendeli a nótát.

A német nyelvterületen Lügenpresse= Hazugságsajtó a megnevezése az efféle sajtótermékeknek, mint a der Spiegel.

A hazugságsajtó arcátlansága határtalan.

Az emberek félretájékoztatása nem csak a szovjet Pravda (jelentése: Igazság) privilégiuma volt, hanem a tulajdonlás és a kapcsolati tőke jogán az úgynevezett "szabad világban" is lehetőség és létező valóság.

Na de ekkorát hazudni, ennyire félre tájékoztatni a nyájas olvasót/ nézőt /hallgatót eget verő rosszindulatot takar, ami eléri a Pravda színvonalát!

A cikk szerzője ugyanúgy működik, mint annak idején a Pravda (jelentése Igazság) szerzője.

Gazdája megmondta neki, hogy kiről mikor, milyen képet kell festeni.

Tito elvtársat a háború után hősként festették le.
Amikor Sztálin megharagudott Titora, vértől csöpögő bárddal járkáló hóhérként, az imperialisták láncos kutyájaként ábrázolták.

A cikk szerzője is gazdájától kapja az utasításokat, hogy a hazug propaganda fegyvere hová sujtson le.


Spiegel: Orbán Viktor dönti el, ki gazdagszik meg Magyarországon.

Gyurcsányról úgy tudjuk milliárdos.

A Spiegel újságírójában vakon megbízó nyájas olvasónak azt kell gondolnia, hogy Gyurcsányt is Orbán Viktor tette milliárdossá.


A Spiegel olyan konstrukciót-prekoncepciót gyárt Orbánról , és bármiről , amilyet ssak akar...Lásd : Ulfkotte jelentés .


Ha már trafik ügy meg korrupció:

http://index.hu/gazdasag/2015/..

Szóval kicsit halkabban azt a gúnyolódást...


"Az Alstom metrókocsik 2006-os közbeszerzését vizsgáló bizottság szerint olyan közbeszerzést írt ki a fővárosi önkormányzat, hogy annak „nehezen lehetett volna” más nyertese, mint az Alstom." Der Reihe nach,meine Herren!

Ami nem foglalkoztatHATja a Spiegelt:
http://bit.ly/2ia1ZSy


amit OV elért, az tkp. világcsoda
másutt ugyanis a gazdasági élet nagyágyúi tartják a zsebükben a politikusokat


Akkor megkezdheted a süllyedést, mert az Index konkrét döntésről ír, vagyis ez objektív tény, bár ezt nyilván nehezen emészted meg.
Amúgy a Habony-Médiaművekben ezt a hírt nyilván hiába keresnéd, hiszen azok ilyen kínos dolgokról biztos, hogy nem számolnak be.


Mi a hézag nálad?

Mészáros vagyona nem gyarapodhat, csak a tiéd meg Gyurcsányé, meg Soros Gyuri bácsié?


A közvélemény deformáló értelmiség csak nyomja rágalmait, mint süket a csengőt.

Ezt a fajta egyoldalú hazug, lehengerlő, hányingerig ismételgető érvelést, amit alkalmaz, argumentatio ad nauseamnak hívják tanult tudósok.

Ahogy több propagandista is felismerte, a módszer hatékony,
mert ha valamit kellő ideig (és hatással) ismételgetünk, az emberek egy idő után hajlamosak elfogadni igaznak,
talán mert megszokottá válik, mint egy ismerős bútordarab, észrevétlenül része lesz az ember gondolkodásának.

Szélsőséges formájában akár agymosásra is alkalmas.

Ez a fajta egyoldalú hazug, lehengerlő, hányingerig ismételgető érvelést nem csak Goebbels alkalmazta hatásosan!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó