Szilveszteri terrortámadás Isztambulban: harminckilenc halott

2017. január 01. 10:30

Előbb lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd egy isztambuli szórakozóhelyre tört be egy télapónak öltözött merénylő, ahol sorozatlövő fegyverével belelőtt a tömegbe. A merénylet harminckilenc halálos áldozatot követelt.

2017. január 01. 10:30

Isztambulban 39-en haltak meg egy a Boszporusz európai partján lévő szórakozóhely ellen elkövetett szilveszteri támadásban. A télapónak álcázott merénylő negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben.

A terrortámadás a Boszporuszra néző Reina klubban történt, ami Isztambul egyik legnépszerűbb szórakozóhelye, helyiek és külföldiek egyaránt látogatják.

A török belügyminiszter elmondta, hogy 15 vagy 16 külföldi van az áldozatok között, de eddig csak 21 holttestet azonosítottak. 69 sérültet kórházba szálítottak, közülük négy ember állapota kritikus – számol be a Reuters. 

Habár a hivatalos források magányos elkövetőről beszélnek, de néhány beszámoló szerint több elkövető is lehetett. A Hurriyet újság szerint a merénylő arabul kiabált. Az eltűnt terroristát nagy erőkkel keresik.

(MTI)   

Címlapfotó: Ismail Coskun (Ihlas News Agency)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2017. január 01. 22:36
"PETÁRDÁT DOBOTT AZ ÜZLETBEN" Legalabb minimalis szinten tanuljatok meg a ragozast, megeri.
egysegelem
2017. január 01. 22:14
adekvat valaszt kell adni, megtobb ertelmisegit bortonbe, megtobb ujsagot bezarni, megtobb hatalmat Erdogannak! az majd biztos segit, hiszen eddig is segitett......ja nem
illiberator
2017. január 01. 18:27
Álprobléma!
választópolgár
2017. január 01. 16:10
Ezzel szemben merkelisztánban gond nélkül zajlott a szilveszter, mivel az emberek EGYÁLTALÁN NEM MERTEK kimenni az utcára. Ennyit arról hogy merkel azt mondta igenis megtartjuk az életformánkat. Az már soha nem jön vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik