Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. december 31. 09:55

A tél már nem közeleg, hanem megérkezett!

A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek

Kritikus értelmiségi vendégszerzőnk, MGT írása.

*

 

MGT: Rosszkedvünk tele

A tél már nem közeleg, hanem megérkezett. Ez a tél a szélsőjobboldal globális győzelmét hozta el, és e fejleménynek senki sem örülhet, aki valamennyire is barátja a nép szabadságának és egyenlőségének.

A honi szélsőjobboldal ujjongva ünnepli Donald Trump megválasztását, és saját szempontjából igaza is van. A megválasztott valóságshow-elnök ugyanis minden bizonnyal erősíteni fogja a magyar szélsőjobboldali kormány pozícióját is. A jobboldali értelmiség vég nélkül harsogta a náci koronajogász, Carl Schmitt fasisztoid érveit a nemzetközi békével – s úgy általában: a békével mint olyannal – szemben, imái pedig meghallgatásra leltek és testet öltöttek egy műveletlen, erőszakos fráterben, Donald Trumpban. A különbség pont annyi köztük, hogy a jobboldali értelmiség egy része talán olvasta is Carl Schmittet, míg Donald Trump életében nem olvasott még semmit néhány ingatlan-prospektuson kívül.

De most úgyis ez az irány. Folyóiratok, fórumok, általában a kultúra fölszámolása. Donald Trump teljesen megfelel a magyar szélsőjobboldali kormány kulturális, azaz kultúra-ellenes meggyőződésének.

Bármit vélt tudni a kedves olvasó arról, hogy a kultúra az elitek játéka, esetleg egy olyan taktika része, amellyel elvonják az átlagember figyelmét a valódi, hús-vér politikai problémákról, megnyugtatásul közlöm: ez pusztán a cinikus szélsőjobboldali propaganda része. A kultúra minden esetben a nép joga, és ezt a jogot – sok más egyéb joggal együtt – orozza el előlük a kormányzat. Ha van a kormányzatnak bármilyen, valóban demokratikus értelemben vett legitimitása, az csak is a népjólét és a kulturális javak ellenszolgáltatás nélküli, egyenlő elosztását jelentheti. 

Nem csak Kelet-Európában, de Nyugat-Európában, és most már az óceán túlpartján is diadalmaskodik a népellenes, szabadságellenes politika. Ők azok, akik tagadják mindazt, ami az államban a nép jólétét szolgálná – az amerikai szélsőjobboldal mindezek összességét megvetően „szocializmusnak” nevezi – és erősítik az állami erőszakot. Főként a kisebbségekkel szemben. Minden bajt azoknak tulajdonítanak, akiknek nincs semmijük, így az utolsót is el kívánják venni tőlük, amiből talán egy csepp még maradt nekik: a méltóságukat.

Ami az Egyesült Államokban a feketék és latinók, valamint az arabok osztályrésze, az idehaza a cigányoké és az araboké. A globális, velejéig etnicista szélsőjobboldal sikeresen hitette el a néppel, hogy nélkülözése, szegénysége nem a kormányzat hibája, hanem az „élősködő” kisebbségeké, és főként azé az aleppói családé, amelynek szétbombázták a házát a nyugati keresztyén fehér hatalmak.

A védendő csoport pedig épp ők lesznek, miként a tengerentúlon, úgy itthon is: a fehér, keresztyén polgárok, elsősorban a férfiak.

A globális szélsőjobboldal létét mi sem igazolja jobban, mint hogy – ahogy olvasom – jövőre hazánkba látogat Benjamin Netanjahu, a fajgyűlölő izraeli kormány miniszterelnöke. Csak azok lepődnek meg ezen, akik nem látják a gondolati rokonságot a valóságshow-király megválasztott amerikai elnök – „you’re fired” – mondta bele milliószor a kamerába –, a magyar miniszterelnök, a szélsőjobboldali lengyel, szlovák és cseh kormány között.

A kelet-európai, az amerikai és az izraeli szélsőjobboldal pont ugyanolyan gúnnyal értekezik a „nemzetközi békéről”, az ENSZ-ről, a népek barátságáról, a nemzetközi szolidaritásról, emberi jogokról és hasonlókról, mintha csak egy jegyzetből olvasnák.

Világ reakciósai, egyesüljetek!

Afelől se legyen kétségünk, hogy a trend folytatódik a következő évben is. Nyilvánvalóan előretör a holland újfasiszta Wilders, ahogy a mérsékeltnek tartott, valójában szélsőjobboldali francia jelölt, és mellette, mögötte, előtte közvetlenül – cherchez la femme – Marine Le Pen. 

A műveletlen, fajgyűlölő, nőgyűlölő, kultúra-ellenes erőszakosság tort ül. A jobboldali értelmiség ígéretet tett a ráció fölszámolására, a bunkó, rasszista milliárdosok pedig végrehajtják a tervet, miközben olthatják vérszomjukat a legszegényebbek, legnyomorultabbak kárára. 

A globális szélsőjobboldal olyannyira nem érez már semmiféle szégyent, hogy nyíltan beszél a „fehér ember lázadásáról” (de kérdem én, és a kedves olvasó is tegye föl magának a kérdést: ugyan mi ellen lázad a fehér ember?), a népellenes, nőellenes, fajgyűlölő politikáját pedig „demokráciának” nevezi.

Senki sem szól egy szót sem, mindenki hallgatagon tűri, esetleg felajzva ünnepli az elnyomást. Az egyenlőség társadalmának akár jámbor óhaja is kollektív hahota tárgya. A műveletlen szélsőjobboldali politikusok nevetve legyintenek erre az igényre, míg a jobboldali értelmiség megvetően és cinikusan „utópiának” nevezi. Az eredmény ugyanaz. 

Egyenlőség, szabadság, népjólét és kultúra helyett megkapjuk az állami erőszakot, a katonaság és a tőke uralmát. (A magyar szélsőjobboldali kormányzat nem is szégyenlős a tekintetben, hogy mit szolgál: „munkaalapú társadalomnak” nevezi azt, amit épít.) 

(A nyájas olvasó figyelmébe ajánlom a következő megfontolást: egyáltalán nem véletlen, hogy a szélsőjobboldali rezsimek legfőbb PR-, valamint import-és exportterméke a sport. Ha van olyan műfaj, amelyben egyedül az egyenlőtlenség érvényesülhet, sőt ez a célja, az a sport.) 

A globális szélsőjobboldal örül, ahogy örülnek a hívei is – nem tudván, hogy őket is kifosztják és átverik – a többiek pedig – azon kevesek, akik maradtak – a közöny csöndjébe fulladnak.

Senki más nem veszít ismét – csak mi. A nép.

Megette a fene az egészet. 

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107545


Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Sokáig azt hittem,paródiát olvasok,de nem.


Ki ez az MGT, nem TGM ?
Az ő szélbalos, anarchista szemszügéből tényleg mindenki széljobbos. Az pedig röhej, hogy ő volna a nép. Nem a nép is széljobbos és persze mucsai, stb.
Lapozzunk.


nem tudom, ki ez az Anonymus utánzat szerző és honnan szalasztották.
"Főként a kisebbségekkel szemben. Minden bajt azoknak tulajdonítanak, akiknek nincs semmijük, így az utolsót is el kívánják venni tőlük, amiből talán egy csepp még maradt nekik: a méltóságukat.

Ami az Egyesült Államokban a feketék és latinók, valamint az arabok osztályrésze, az idehaza a cigányoké és az araboké."
Érdekes az elszakított országrészek magyarjai nem jutnak az eszébe.

Magyarország nem gyarmatosított, így oldják meg azok a feketék, latinók és arabok problémáit, akik okozták.
Senkit nem bombáztunk ki Szíriából.

Egyébként télen csak azért rossz a kedvem,mert a tavasz jobban szeretem.


Boldog új évet kívánok mindenkinek!


Lengyelország jobban teljesít

„Az átlagnyugdíj szintjére csökkentik a jövő év októberétől Lengyelországban az egykori kommunista biztonsági apparátus mintegy 32 ezer volt tisztviselőjének nyugdíját, egyúttal 70 ezer forintnak megfelelő összegre emelik a minimálnyugdíjat, az erről szóló törvényeket pénteken hagyta jóvá Andrzej Duda államfő.

A nyugdíjcsökkentő törvény azokra vonatkozik, akik 1944 és 1990 között a belbiztonsági, a hírszerzési és az elhárítási szervek állományában dolgoztak, ezen belül a kommunista titkosrendőrség volt tagjaira, a korábbi határőrségnél szolgálók egy részére, valamint a tiszti iskoláknak az állami biztonsággal akkoriban együttműködő oktatóira és hallgatóira is. A csökkentés a rokkantsági nyugdíjakat és a hozzátartozóknak ítélt nyugdíj-kiegészítéseket is érinti.”
http://figyelo.hu/cikkek/44176..


Lári-fári, te írtad? Á, az nem lehet, hiszen egy szakdolgozatot sem tudtál megírni.


Sosem voltam rendőr, Manci sem, kiérdemesült meg különösképp nem.
Tájékozódás és több jóindulat segíthet.


Kedves déli szomszédom. Ez akár paródia is lehetne, de nem az. Ez egy vegyes felvágott, amiben mindenki megtalálhatja a saját felfogását, de az ellenkezőjét is.
Amennyiben mégis elfogadjuk az állításodat, akkor nagyon rossz a szerző megfogalmazása, mert ebben a formájában félreérthető.


Csak nyugalom. Paródia. Mindennek az ellenkezőjét írták.


Sajnos a az írás minden szava igaz. A hozzádé hasonló aljas megszólalások is jelzik, hogy igaza van a szerőnek.


Szerintem pedig ez paródia. Benne van az összes baloldali panel, de valahogy üres, erőtlen az egész. Egy lánglelkű liberális nem így ír.


Paródia, ami szóról-szóra igaz.


Kik az arra érdemes emberek? Mik a kritériumok?


A mai Mo. paródia. Egy nagyon rossz bohózat részesei vagyunk, ahol nem az ún. ballibek a főszereplők. Ők csak statiszták.


Mivel a legnagyobb valószínűséggel ez évben ez az utolsó kommentem és az év értékeléshez, az év élbúcsúztatásához a következő év is kapcsolódik, mindenkinek

EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK.

Jövőre találkozunk.


Hja kérem, öngyűlölő fehér emberekkel nem lehet mit kezdeni.


Ha paródiának szánta valaki, aki normális, nem nagyon sikerült. A paródia attól kacagtató, h. túloz és ezzel be is mutatkozik. Ez a szöveg minden további nélkül hihető pl. egy olyan vakhitű, önkritika nélküli, viszont hegynyi öntudattal rendelkező alaktól, mint TGM. Kicsit erős, de hát ezek ilyenek, valóban így gondolkodnak, illetve nem...

Nekem az itteniekből a Lantos70 az, aki a túlzásaival negatívumra figyelmeztető, de inkább aranyos. Nem mindig, mert van mikor olyan témában utazik, ami nem igazán paródia képes. Az sem az igazi, mikor érezhető, h. az író őszintén útálja, akiket parodizál. Ez nem egy érzelmes, hanem humoros műfaj, leginkább.

Szívből kívánok mindenkinek, ha ez lehetséges a seregnyi különböző elvárás miatt, nagyon jó, igazán jó 2017-et, jó egészséget, jó kedvet és egy kellemes Szilveszter estét, legalább!


Nem evett meg a fene semmit, epp ellenkezoleg!
Boldog, aldott, szep uj evet mindenkinek, kicsinek, nagynak, boldognak es fokent boldogtalannak!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó