2016: az év, amikor kisiklott a haladás vonata

2016. december 28. 11:49
Gottmayer Lea
Reflektor

Mi voltunk egészen mostanáig a fasiszta nép, a genetikailag gyenge, a mindig is bűnös, antieurópéér. Mostanra kiderült, hogy nálunk csak előbb lett, ami máshol idén.

„Magyarország helyzete egészen 2016-ig egy tragédia volt, mára pedig egy bohózat lett. Mi voltunk egészen mostanáig a fasiszta nép, a genetikailag gyenge, a mindig is bűnös, különlegesek voltunk, különlegesen rosszak, antieurópéérek.  Mostanra kiderült, hogy nálunk csak előbb lett, ami máshol idén. Az osztály problémás gyerekéből mi lettünk az a hipszter gyerek, akinek már 2011-ben megvolt az a divatcucca, ami a legtöbbeknek csak idén lett meg.  Nagyon rossz érzés, hogy az a fajta elitista antielitizmus, ami a rendszerváltás belterjes vitáiból kinőtt, elterjed.  2016 megmutatta, hogy egy új szót kell megalkotnunk, amely leírja a Brexit-, a Trump-, a Szydło-, a Le Pen- és az AfD-jelenségeket: ez pedig a világFidesz. 2016 a világFidesz éve volt. Annak az éve, amikor a sokak képviseletére szerződött nemzetközi baloldal leginkább saját morális felsőbbrendűségét képviselte, és ezért a többség inkább az elit egy részének elitellenes álszabadságharcához szerződött.

A világFidesz két dolog miatt tudta és tudja ilyen sikeresen idén eljátszani az elnyomott kisebbség, a nemzetközi elittel szembeni népképviselet játékát. Az egyik az áldozati kultúra: kiteljesedett az elnyomottság mint a morál fő forrása és ezt a mások (liberálisok) által épített építményt ki tudták használni a maguk hasznára. Ha az elhallgatottak hangja a fontos, akkor azt mondom, hogy engem eddig elhallgattattak. Erre a logikára épül az egész új jobboldal, akik az áldozati kultúra ellen leginkább úgy küzdenek, hogy ők akarnak az új áldozatok lenni.  A másik fő ok az, hogy a nagy gazdasági változások, a tőke, a munka, a jövedelem, a földrajzi helyzet és a geopolitikai realitások helyett a politika folyamatosan azt hazudta az embereknek, hogy minden lehetőségük megvan, hogy mindenkinek teljes körű szabadsága van, és mindenki azzá válik, amivé szeretne. Itthon ennek a legszebb példája az a hazugság volt, hogy ha csatlakozunk az EU-hoz akkor mindenki nyithat Bécsben cukrászdát.  Ez egyértelműen nem így van, és ez a hazugság csak bűntudatot kelt emberekben, és ezt nem érdemlik meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107494