Radikális iszlamistaként tartották számon az új gyanúsítottat

2016. december 21. 17:22

A terrorelhárító központ még novemberben foglalkozott a berlini kamionos gázolás gyanúsítottjával, az észak-rajna-vesztfáliai bűnügyi rendőrség kezdeményezésére súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésének gyanúja miatt eljárást is indított ellene a szövetségi legfőbb ügyészség.

2016. december 21. 17:22

Több német biztonsági szerv közveszélyes, radikális iszlamistaként tartotta számon a hétfő esti berlini kamionos merénylet új gyanúsítottját, ügyével a tartományi és szövetségi hatóságok közös terrorelhárító központja (GTAZ) is foglalkozott – mondta a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány belügyminisztere szerdán Düsseldorfban.

Ralf Jäger sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a GTAZ novemberben foglalkozott a gyanúsítottal, aki ellen az észak-rajna-vesztfáliai bűnügyi rendőrség kezdeményezésére súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésének gyanúja miatt eljárást indított a szövetségi legfőbb ügyészség. 

Az illető egy elutasított tunéziai menedékkérő, akit azért nem tudták hazatoloncolni, mert nem voltak papírjai, a tunéziai hatóságok pedig sokáig vitatták, hogy az észak-afrikai ország állampolgára, és nem akarták pótolni az iratokat. Új útlevele már csak a berlini merénylet után, éppen szerdán érkezett meg a német hatóságokhoz – mondta Ralf Jäger. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. december 21. 23:38
Éppen szerdán kotortátok elő valamelyik fiókból, balfaszok.
Megtalálta
2016. december 21. 19:12
Nehogy véletlenül bezárják már azokat, akik papírok nélkül, törvénysértő módon belógnak az EU-ba. A végén még klausztrofóbiások lesznek!
kjkj945
2016. december 21. 18:35
mér kell tárt karjai !!!
Senye Péter
2016. december 21. 18:07
Hogy is van ez? "... nem voltak papírjai" - akkor mit találtak a kamionban? Tőle lopták és csak félrevezetés céljából hagyták ott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik