Kovács László szerint az MSZP egyedül kevés lesz a Fidesz ellen

2016. október 24. 08:23

Kovács László szocialista politikus, volt külügyminiszter szerint ezt a kormányt csak úgy lehet legyőzni, ha az összefogásban jobboldali demokraták is részt vesznek, és miniszterelnök-jelöltnek egy elismert szakembert állítanak. Szerinte olyan ember lehet a jelölt, akinek most még nem forog a neve.

2016. október 24. 08:23

Ezt a kormányt az MSZP egyedül nem képes leváltani, mert messze nincs akkora támogatottsága – jelentette ki Kovács László volt pártelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Az egykori külügyminiszter szerint ezt a kormányt csak úgy lehet legyőzni, ha az összefogásban jobboldali demokraták is részt vesznek, és akkor lehet egy olyan miniszterelnök-jelölt, aki nem valamelyik párt politikusa, hanem egy mindenki által elfogadott, elismert szakember. Hozzátette: ilyenre van példa a térségben.

Kovács László arról is beszélt, hogy 2014-ben nagyon nem sikerült a választási összefogás, aminek az oka az volt, hogy „Mesterházy Attila körömszakadtáig ragaszkodott ahhoz, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, szemben a nála sokszorta alkalmasabb Bajnai Gordonnal”. Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd társelnökét el tudná-e képzelni miniszterelnök-jelöltnek a következő választáson, azt mondta: el tudja képzelni, de nem kíván találgatni, az is lehet, hogy olyan ember lesz a legesélyesebb, akinek még sehol sem „forog” a neve.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. október 25. 00:59
"Kovács László szerint az MSZP egyedül kevés lesz a Fidesz ellen" Addig mondogatta, hogy "merjünk kicsik" lenni, amíg sikerült nekik.
választópolgár
2016. október 24. 23:59
kovács 23millióromán lászló időnként kidől a szekrényből kontraprodukálni magát emlékeztetve letűnt korok méltán elfeledett bástyaelvtársaira, valamint arra, hogy a panoptikum és a vidámpark szellemvasútjának ajtaját nem szabad nyitva hagyni.
balbako_
2016. október 24. 20:32
Dunaújvárosban Barta Endre, a Jobbik önkormányzati képviselője és Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke együtt koszorúzta meg az 56-os hősök emlékművét. – írta az atv.hu a dunaujvaros.com-ra hivatkozva. A hírre a MIÉP helyi szervezete hívta fel a PestiSrácok.hu figyelmét.
írmag
2016. október 24. 19:57
Szánalmas vagy! A választások Magyarországról és a magyarokról szólnak. Ezt is csak egy szenilis komcsi külügyminiszternek kell elmagyarázni. Tovaris kovács, konyecet szívsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik