Vona (1.)

2016. október 24. 07:39

Onnan indultak, hogy a Fidesz „fájdalomcsillapítónak szánt aláírásgyűjtése helyett” ők ügydöntő népszavazást követeltek. Mondom: tizenegy hónappal ezelőtt!

2016. október 24. 07:39
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Innen indult tehát az „elnök úr”, aki adja-veszi a párt lelkét. Onnan indultak, hogy a Fidesz »fájdalomcsillapítónak szánt aláírásgyűjtése helyett« ők ügydöntő népszavazást követeltek. Mondom: tizenegy hónappal ezelőtt!

Majd jött a hideg tél, nagy szakállú Mikulás, csilingelő Jézuska (nem emlékszem már, hogy ezen a karácsonyon állítgattak-e még kereszteket frusztrált kretének), és mire kitavaszodott, odalett a népszavazás akarása, elpárolgott a szándék, »hogy a Jobbik kellő legitimitással a háta mögött kimehessen Brüsszelbe, ott letehesse a több millió elutasítást az asztalra és ennek birtokában új és tisztességes feltételeket harcoljon ki a magyar emberek életét megbénító brüsszeli diktátumokkal szemben.« (...)

»Azt írnák alkotmányba, amiről a Fidesz népszavazást akar« – tette világossá a párt álláspontját az elnök. Ezzel, a Jobbik érvelése szerint, okafogyottá válna a népszavazás, ami egyébként is lassan, hónapok alatt vezetne csak eredményre, ráadásul még drága is. Vona szerint »nincs érv amellett, hogy a Fidesz ne támogassa saját kérdését. Ha nem támogatják a módosítást, abból látszik, hogy csak politikai eszközként tekintenek rá.«

Így számolt be 2016. április 12-én, vagyis szinte napra pontosan öt hónappal a népszavazás nagy akarása után a Jobbik új és természetesen ismét nagyon nagy elszánással, komoly, a hazáért aggódó arccal elő­adott színielőadásáról a 444.hu. A 888.hu pedig a kormányzat álláspontját foglalta össze a Jobbik ezredik pálfordulásáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2016. október 25. 08:21
Bértalpnyaló bayer elvtárs! Ennek sosem lesz vége. Addig egészen biztosan nem, amíg a hozzád hasonló szerecsenmosdató, fizetett pártfogók egyenlőségjelet tesznek két millió fideszes szavazó és a magyar nemzet között. Amíg a jó és a rossz erkölcsi kategóriák között a magadfajták tesznek igazságot valahányszor valami irdatlan nagy disznóságról el kell terelni a figyelmet. Minden hétre jutni fog egy adag védhetetlen mocsok, amit neked kell tisztára mosni. Számodra ennek akkor sem lesz vége, ha a földkerekségről eltűnik ez a borzalmas balliberális népség. Úgyhogy inkább csak annyit mondanék, hogy ballib s@ggfejnek lenni valószínűleg keserves lehet, de álkeresztény, álkonzervatív, áljobboldali talpnyalónak lenni sem lehet egy leányálom. Azt hiszem ennél már csak konkrétan Bayer Zsoltnak lenni gusztustalanabb
katus
2016. október 24. 23:04
Az Alfahír megszerezte a szöveget, ez a nyilatkozat okozhat nagy gondot a kormánynak: Én, .......................................................... , a Jobbik Szent Koronára esküt tett képviselője a magyar nemzet jövőjéért érzett felelősségem tudatában, saját akaratomból úgy nyilatkozom, hogy az Alaptörvény tervezett módosítását csak abban az esetben támogatom, ha az teljeskörűen biztosítja Magyarország védelmét, azaz együtt jár a letelepedési kötvény intézményéről szóló jogszabályok hatályon kívül helyezésével, annak megszüntetésével. A felém irányuló fenyegetésnek, zsarolásnak, megvásárlási kísérletnek vagy minden egyéb, ezen szándékom eltérítésére irányuló nyomásnak határozottan ellenállok. A Jobbik országgyűlési képviselőjeként kijelentem, hogy sem a hazámat, sem a becsületemet pénzért el nem árulom. Isten engem úgy segéljen! 2016. október 23. Orbán Viktor miniszterelnöknek jelenleg nagyon fontos, hogy megmutassa erejét, és azt, hogy a Jobbik nem tud rajta fogást találni – nyilatkozta lapunk megkeresésére Volner János Jobbik-frakcióvezető. A képviselő az Alfahírnek arról beszélt, a kormányfő ennek érdekében nagyon sokat hajlandó megtenni, akár azt is, hogy az ellenzéki frakciókból rábírjon egy-egy képviselőt az Alaptörvény-módosítás magszavazására. Mint mondta, a Jobbik frakciójánál nem tartanak attól, hogy ez lehetséges, de a nyilatkozat aláírásával is üzenni akarnak, hogy a legnagyobb ellenzéki pártból senki nem fogja támogatni a módosítást akkor, ha az a letelepedési kötvények megszüntetése nélkül történne. Volner János úgy sejti, Orbán Viktornak a legnagyobb esélye az MSZP padsoraiból való eltérítésre van, mert a baloldali pártok politikusai egy „hitehagyott közösség” tagjai, akik nem bíznak már abban, hogy egyáltalán belátható időn belül a kormányzás közelébe juthatnának. A Fidesz várható reakciójáról szóló kérdésünkre a frakcióvezető azt mondta, szerinte Orbán Viktornak annyira fejlett az egója, hogy a Jobbik nyomására nem lesz hajlandó még egy ésszerű kompromisszumot sem kötni, inkább külön úton fogja magától megszüntetni a kötvényeket, mintha egyébként is akarta volna.
Szívemből magyar
2016. október 24. 21:35
Ha a Jobbik pálforduló ebben az ügyben, akkor a Fidesz is, tekintve, hogy egy éve ilyenkor ők meg még ellenezték a népszavazást.
helikopter
2016. október 24. 20:47
Hátakkor itt fizet adót hahahahahaha Mutass már nekem 1 darab kinait aki fizet adót! A VÁM -ot is kijátszák. http://harommajom.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik