Egy gyáva ember ütött meg

2016. október 23. 18:53

Sajnálom azokat, akiket a mai tüntetésen a fütyülés megzavart. Úgy gondolom, hogy közterületen egy demokráciában az alkotmányos keretek között maradó szabad vélemény nyilvánítása nem korlátozható. Nincsen semmi bajom, egy gyáva ember oldalról ököllel megütött.

2016. október 23. 18:53
Ungváry Krisztián
Facebook

„Kedves Barátaim,

egy szolgálati közleménnyel tartozom.

1. Sajnálom azokat, akiket a mai tüntetésen a fütyülés megzavart.
2. Úgy gondolom, hogy közterületen egy demokráciában az alkotmányos keretek között maradó szabad vélemény nyilvánítása nem korlátozható. Így volt ez akkor is, amikor Göncz Árpádot pl. kifügyülték. A mostani hatalom birtokosainak is el kell viselniük a kritikát és a mostani hatalom kedvelőinek azt, ha mások ezzel nem értenek egyet.
3. Mivel az 1956-os emlékév, valamint egyáltalán az emlékezetpolitika területén a kormányzat tevékenysége botrányos, ezért fontosnak tartottam, hogy ennek hangot is adjak.
4. Köszönöm azoknak, akik a téren megvédtek.
5. Nincsen semmi bajom, egy gyáva ember oldalról ököllel megütött.
6. Nagyon köszönöm a felém irányuló szeretetet és jóindulatot.
7. Veréssel nem fog soha senki sem elrettenteni.

8. Nyitott vagyok a vitára, hibáim belátására, de ezt úgyis tudják akik ismernek. Ez azonban ami itt történt, példa arra, hogy hová vezet a fekete-fehér látásmód. Másokat a téren nálam sokkal jobban bántalmaztak. Együtt érzek velük. Meglepne, ha akár csak egy kormánypárti tüntető lenne köztük, de ha van, akkor együttérzésem nekik is szól.

Érvekkel kell vitázni és nem gyáva erőszakkal.

Mindenkit sokszor köszöntök:

Krisztián Ungváry” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 599 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. október 25. 16:08
Éppen most láttam Paul Lendvai és a Kálmán Olga kettősét az ATV-n. Lendvai elvtárs szerint Ungváry elvtárs a legtehetségesebb magyar történész. Jól megdícsérték..
catalina9
2016. október 25. 16:03
zsoltkom [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 25. 08:20 catalina9 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 24. 16:02 A fidesz mostanára már hulla." mit nem mond elvtárs.. "..A Závecz Research felmérése szerint a Fidesz népszerűsége tovább nőtt, a Jobbiké és a szocialistáké csökkent. A Závecz Research októberi közvélemény-kutatása szerint a biztos pártválasztók körében a Fidesz 49 százalékon áll. Szeptemberben 45, augusztusban pedig 42 százalékon állt a párt, tehát ez azt jelenti, hogy a pártnak sikerült tovább növelnie támogatottságát..."
catalina9
2016. október 25. 07:40
Punksnotdead [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 24. 18:32 @catalina9 Te szopd a vezért meg jár hozzá a Németh Szilárd is.Pofont ad bárki." Füttyögjön elvtárs...
catalina9
2016. október 24. 16:02
zsoltkom [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 24. 12:17 Orbán ellenszere: nevetés és sípszó ...ilyen egyszerű lenne?" hát igen ilyen egyszerű... 126 hónapja vezet a Fidesz és erősödik, ezek a pisigagyisták, látványlibsik, bojkotthasafik meg kifütyülik a tüdejüket Soros György fütyülőjével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik