A magyar nép nem szereti a diktatúrát

2016. október 23. 10:15

Nehéz elfogadnom, hogy ilyenkor egy diktátor zavartalanul szónokolhasson. Szóval Juhász Péter törekvése a lehető legokosabb.

2016. október 23. 10:15
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Szanyi Kapitány

„Nem hiszem, hogy nemzeti ünnepnek kell tekintenünk egy olyan dátumot, ami roppant mód megosztja az embereket. 1956 október 23-a kétségtelenül népfelkelés volt, de ami utána következett, az tragédia volt tragédia hátán. Ha az ünnep csak október 23-áról szólna, azzal a többség minden bizonnyal tudna azonosulni, ám mivel hivatalosan a »hordalékot« is ide kell érteni, így már nehezebb.

Nem tudom ünnepelni sem október 25-ét, sem 30-át, sem november 4-ét, de Nagy Imrét sem, aki '56 október 23. és november 4. között nem igazán volt »képben«. Ha pedig csak október 23-ra szorítkozunk, akkor annak az az üzenete, hogy a magyar nép nem szereti a diktatúrát. Ehhez képest nehéz elfogadnom, hogy ilyenkor egy diktátor zavartalanul szónokolhasson. Szóval Juhász Péter törekvése a lehető legokosabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekes
2016. október 24. 12:02
Na, szittyis kapitány, ezért lettetek elküldve a p....ba, Gyurcsányostól, Bajnaistól!
néhai Ch.Pilot
2016. október 24. 10:33
"A magyar nép nem szereti a diktatúrát." Nézzük akkor a tegnapi Kossuth téri eseményt a logika szemszögéből (bár egy alkoholistával szemben ez övön aluli ütés, de ma aljas hangulatban vagyok). 1. A magyar nemzeti ünnepen 30.000 ember élteti a magyar miniszterelnököt, 500 db meg sípol, fújol. Melyik áll közelebb a "magyar nép" megjelöléshez? 2. Ha diktatúra lenne, az az 500 db se fújhatta volna, mert legázolták volna a rohamrendőrök, sőt, mivel előre be volt jelentve, már az ünnep előtt begyűjtötték volna őket. Hogy Szanyi "sorivó" kapitánynak nem ünnep egy nap sem, az szintén logikus. Egy masszív alkoholistának minden nap egyforma.
Szőke Ciklon
2016. október 23. 20:17
Amikor a kádári-diktatúra szekértolói, haszonélvezői diktároroznak!? A gyurcsány, a gyula meg a tibi! A ripacs megint alázta a buta párttitkárt, aki farkát behúzva meghunyászkodott, mint a korábbi párttitkárok egytől-egyig! Persze amilyen a párt, olyan vezető dukál nekik. Úgy láttam, a néhai munkásőröknek meg a mozgalom "harcosainak", volt párttitkároknak, pártcsoport bizalmiknak, tanácselnök elvtársaknak ez is megfelel. Csak így tovább, a kihalásig!
Vén Csataló
2016. október 23. 19:47
Ha Orbán diktátor lenne, te már nem élnél, aljas barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik