Itt az Orbán–Vona-titok megfejtése

2016. október 19. 13:44

Bódis András
Válasz

Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.

„A kérdések kérdése ezután: Orbán miért nem mondta azonnal Vonának – ezzel a kisebbik rosszat választva –, hogy eltörlik a letelepedésikötvény-konstrukciót? Egy biztos: nem azért mert védeni akarja a Rogán–Habony-kör gigabizniszét. Ők akkor is a talpukra esnek, ha éppen kidobják őket valahonnan. A kínaiak Magyarországra telepítését intéző Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) azonban ezerszer befolyásosabb emberekből áll, mint Rogán Antal vagy Habony Árpád valaha lesz. A HSSDF lényegében a magyar vegyipari óriás BorsodChemet birtokló Wanhua-csoport menedzsmentjét jelenti. Azaz Kínát.

A Heti Válaszban többször bizonyítottuk: annak idején az egész kötvénykonstrukciót ez a kínai stáb kezdeményezte Rogánéknál. Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.

Alighanem ezért kért gondolkodási időt a miniszterelnök. Mondjuk úgy: Orbán Viktornak hat év után először van szüksége két másodpercnél többre ahhoz, hogy hatástalanítson egy ellenzéki bombát… ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/105319