Novák Katalin felügyeli a nemzetközi és európai uniós államtitkárságot

2016. szeptember 5. 13:10

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkára látja el a jövőben az Emmi nemzetközi és európai uniós államtitkárságának felügyeletét is. Kiderült az is: Prőhle Gergely nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár utódja Pacsay-Tomassich Orsolya, a Századvég korábbi külpolitikai igazgatója lesz.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára látja el a minisztérium nemzetközi és európai uniós államtitkárságának felügyeletét is – tájékoztatta az Emmi hétfőn az MTI-t. A közlemény szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szeptember elsejétől bízta meg a feladattal Novák Katalint.

Közölték, az államtitkár irányítja a humán terület nemzetközi és európai uniós ügyeit, feladata lesz „a tárca munkájának nemzetközi megismertetése, a magyar jó gyakorlatok nemzetközi bemutatása, valamint Magyarország multi- és bilaterális szakpolitikai kapcsolatainak erősítése is”.

Prőhle Gergely nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárt pedig a poszton Pacsay-Tomassich Orsolya, a Századvég korábbi külpolitikai igazgatója váltja – ismertették.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/103790